TSK: 2 subay, ihbarcı askeri izliyordu

Güncelleme Tarihi:

TSK: 2 subay, ihbarcı askeri izliyordu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 00:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast haberleri üzerine açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı “Söz konusu askeri personel, uzun süredir devam eden, kastedilen bölgeye yakın bir yerde oturan ve bilgi sızdırdığı iddia edilen bir askeri personel hakkında bilgi toplamak üzere görevlendirilmişlerdir” dedi.

GENELKURMAY Başkanlığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast haberlerine ilişkin dört günlük suskunluğunu bozdu. Dün yapılan açıklamada, askerlerin, Arınç’ı değil bilgi sızdıran bir askeri personeli izlemek amacıyla bölgede bulunduğu belirtildi. Açıklamada, personelin üzerinden silah, teknik takip cihazı çıkmadığı belirtilirken, askerlerin evlerindeki bilgisayara el konduğu ifade edildi. Askerlerin yakalanmasıyla ilgili tutanak bilgilerine de yer verilen açıklamada, özetle şöyle dendi:

Gizlilik ihlali var          

“Soruşturmaların gizliliği hukuk kuralıdır. Ancak maalesef son zamanlarda yaşanan bazı olaylar, bu hukuk ilkesinin ülkemizde geçerliliğini büyük ölçüde yitirdiğini göstermektedir. Olayın genel hatlarıyla medyada yer almasıyla, olayın sadece bazı makamlarda bulunan detaylarıyla, yorum ve değerlendirmelerle medyada yer alması farklı bir husustur.

TSK mecbur edildi

Ancak gelinen noktada Türk Silahlı Kuvvetleri, yürütülen soruşturmanın sağlıkla yürütülmesine zarar vermeden, aşağıdaki bilgileri de kamuoyu ile paylaşmaya mecbur edilmiştir. 19 Aralık’ta saat 17.00 civarında iki askeri personel, şüphe üzerine yakalanmışlardır. Kaba üst aramaları yapılan personelin, kendilerinin askeri personel olduklarını beyan etmeleri üzerine; Merkez Komutanlığı görevlileri de olay yerine çağrılmıştır. İki personelin üst ve iki aracın aranması saat 23.30’a kadar sürmüş ve bitiminde olay yerinde tutanak tutulmuştur.

Gerek personel gerekse de araçlarda herhangi bir silaha, mühimmata, ses kayıt cihazına, teknik takip teçhizatına ve diğer herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Tutanakta, adres yazılı bir notun askeri personelin birisinin elinden alındığı ibaresi yer almaktadır.

Konutları arandı

Yakalanan personelin konutlarında, Cumhuriyet Savcısı’nın da katılımıyla, aynı günün gecesi 00:30?04:30 saatleri arasında aramalar gerçekleştirilmiştir. Konutlarda yapılan aramaların sonucunda tanzim edilen tutanaklardan; bu aramalarda da gözle tespit edilen herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı anlaşılmaktadır. Personele ait bilgisayarlarla, çeşitli sayıda elektronik veri depolama araçlarına ise el konulmuştur. Konut arama işlemi tamamlandıktan sonra personel, Cumhuriyet Savcısı tarafından başkaca bir işlem yapılmaksızın serbest bırakılmıştır.

Görevliydiler

Söz konusu askeri personel, uzun süredir devam eden, kast edilen bölgeye yakın bir yerde oturan ve bilgi sızdırdığı iddia edilen bir askeri personel hakkında bilgi toplamak üzere görevlendirilmişlerdir. Netice olarak; adres yazılı notun askeri personelin üzerinde bulunmasına ilişkin farklı iddialar olup bu iddiaların hangisinin doğru olduğu, personele ait el konulan bilgisayarlarla, çeşitli sayıda elektronik veri depolama araçlarında suç unsuru oluşturabilecek bir hususun olup olmadığı ve ileri sürülen diğer iddiaların doğru olup olmadığı soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!