Mahkeme, acil yolundaki 265 TL'lik cezayı iptal etti

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme, acil yolundaki 265 TLlik cezayı iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 16:30

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde rahatsızlanan annesini acil olarak hastaneye götürürken otomobiliyle radara yakalanan ve 265 TL para cezasına yazılan sürücüye verilen cezası, mahkemeye yaptığı itiraz ardından iptal edildi.

Haberin Devamı

Akyazı İlçesi'nde oturan 27 yaşındaki Adem Kılıç, 6 ay önce annesi Emine Kılıç rahatsızlanınca Adapazarı'ndaki Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmek isterken D-100 karayolunda otomobiliyle giderken aşırı hız yaptığı radarla tespit edildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri hız limitini ihlalden sürücüye 265 TL ceza kesti. Sürücü ceza tebligatını alınca Akyazı'da Sulh Ceza Mahkemesi’ne trafik cezasının iptali için başvuruda bulundu. Sürücü Kılıç, annesini acil servise götürürken aşırı hız yaptığını gerekçe gösterdi. Mahkeme hakimi trafik cezası kesildiği gün hastane kayıtlarını dikkate alarak sürücüye kesilen cezayı iptal etti.

Otomobilinin dörtlü ikaz lambaları açık olmasına rağmen, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince hız sınırını aştığı gerekçesiyle durdurulduğunu söyleyen Adem Kılıç, “Memurlara annemi hastaneye yetiştirmek için hız yaptığımı söyledim. Tamam diyerek o an ceza kesmediler. Ancak daha sonra 265 TL'lik trafik ceza makbuzu evime gelince mahkemeye başvurdum. Mahkemeye hastanenin acil servisinden aldığım belgeyi ibraz ettim. Mahkeme heyeti, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yer alan ‘Yaralı veya acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardımın yapılması için kullanılan cankurtaran ve özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar geçiş üstünlüğüne sahiptir’ maddesi uyarınca kesilen cezanın hukuka aykırı olduğunu belirterek, cezayı iptal etti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!