Ä°stanbul'a yılın ilk karı düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

İstanbula yılın ilk karı düştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 10:32

İstanbul'a yılın ilk karı yağdı. Kar yağışı, sağanak yağmurun ardından Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece'de başlayarak merkez ilçelere doğru kaydı.

Haberin Devamı

       Â

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

Ä°STANBUL'DA KAR YAÄžMAYA BAÅžLADI. Ä°ÅžTE FOTOÄžRAFLARI

Ä°STANBUL'A YILIN Ä°LK KARI / WEB TV      Â

YURTTAN KIÅž MANZARALARI   Â

BOLU'DA KAR VE SÄ°S ULAÅžIMI ETKÄ°LÄ°YOR. Ä°ÅžTE FOTOÄžRAFLARI

Kar, 0-1 ve 0-2 Otoyolu Silivri ve Çatalca mevkinde yerde yaklaşım 1 santimetre tuttu. Ancak karın trafiği olumsuz etkilemediği belirtildi.
Avrupa yakasındaki bütün ilçelerde hafif kar yağışı devam ediyor.

TÃœRKÄ°YE GENELÄ°NDE YAÄžIÅž VAR

Türkiye’nin genelinde yağış bekleniyor. Sıcaklar, kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Tüm yurt yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam ilk saatlerde Edirne ve Kırklareli, Sivas çevreleri ile gece saatlerinde Balıkesir, Bursa, Bilecik'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt), Bitlis, Şırnak, Hatay çevreleri, Antalya'nın doğu ilçeleri, Adana ve Osmaniye'nin güney ilçeleri ile akşam ilk saatlerde İstanbul ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Sıcaklar, kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam ve gece saatlerinde Marmara'da, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLÄ° YAÄžIÅž UYARISI

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt), Bitlis, Şırnak, Hatay çevreleri, Antalya'nın doğu ilçeleri, Adana ve Osmaniye'nin güney ilçeleri ile akşam ilk saatlerde İstanbul ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, taşkın v.b.) karşı ilgililer ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Haberin Devamı

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Yapılan tahminlere göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, akşam ilk saatlerde Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinde Balıkesir, Bursa ve Bilecik'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Akşam ilk saatlerde İstanbul ve Balıkesir çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Hatay, İskenderun, Antalya'nın doğu, Adana ve Osmaniye'nin güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu,kuzey ve doğusu aralıklı, Konya çevreleri ilk saatlerde yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur, kuzey ve doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün yurdun güney ve doğusunda (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!