İletişim oscarları sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

İletişim oscarları sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 10:40

Reklamcılar Derneğinin 25. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "İZ İletişimin Zirvesindekiler Ödülleri" gerçekleştirilen tören ile sahiplerine verildi.

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı Müzesi The Seed'de düzenlenen törende, Türkiye'de iletişim sektörünün gelişmesine katkısı olan ajans, medya ve reklam verenler ödüllendirildi.

 

ÖDÜLLER...

 

Gecede ilk olarak sektördeki meslek ustaları ve iz bırakanlara verilen "Özel Ödülleri" sahiplerini buldu. Medya kategorisinde verilen 3 özel ödülden biri, "1979 yılında Milliyet'i satın alarak medyaya giren, yarattığı ve sahip olduğu markalarla reklam ve iletişim sektörüne damgasını vuran" Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a verildi.

 

Ödülü alan Aydın Doğan, iletişim sektöründe geçmişten bugünlere kalan iki kişiden biri olduğunu belirterek, "Medyaya girdiğim dönemdeki medya patronlarının hiçbiri şu an sektörde yok. Bir kısmı Allah rahmet eylesin vefat etti. Yaşayanlara iyilik ve dostluk dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Bu kategorideki diğer özel ödül, "dinamik ve ilkeli yayıncılık yapan, Türkiye'de ilkleri başarmış bir medya grubuna sahip olan" Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e verildi. Reklam alan ve reklam veren olarak törende bulunduğunu ifade eden Şahenk, "Masanın iki tarafında oturmak büyük zevk. Benim için reklamcılık çok önemli. İletişim olmasaydı bence insanlık olmazdı. Reklam olmasaydı futbol sahalarında futbol takımları gönül rahatlığı ile transfer yapamazdı, gazete ve televizyonlarımız olmazdı" dedi.

 

Üçüncü özel ödül ise "özel televizyonların kuruluşunda büyük emeği olan" Nuri Çolakoğlu'na verildi. Çolakoğlu, ödülü, arkadaşları ve ekibi adına aldığını belirtti. İZ Özel Ödüllerinde "Reklam Veren" kategorisinde, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, Ülker'in kurucusu ve Onursal Başkanı Sabri Ülker ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ödüle layık görüldü. Ödülü, Sabri Ülker adına oğlu, Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, Tuncay Özilhan adına Anadolu Grubu İletişim Koordinatörü Barbaros Talı aldı.

 

Haberin Devamı

İZ Özel Ödüllerinde "Reklam Ajansı" kategorisinde ilk ödül, 90 yaşındaki reklamcı Eli Acıman'a verildi. Bu kategoride diğer ödüller, sahip olduğu ajans bu yıl 100 yaşına basan İzidor Barouh'a ve Reklamcılar Derneği Kurucu Başkanı olan, Kristal Elma Ödüllerini başlatan Ersin Salman'a sunuldu. Meslek kategorisinde mesleğe katkısı olanlara verilen özel ödüller ise sektörün duayenlerinden Image Halkla İlişkiler kurucu ortağı Cemal Noyan, dublaj sanatçısı, tiyatro oyuncusu Cüneyt Türel ve reklam müzikleriyle tanınan müzisyen Ömer Ahunbay'a verildi.

 

Törende ödül alan kuruluşlar:

 

Yılın Ulusal Televizyon Kanalı; Kanal D

Yılın Tematik Televizyon Kanalı; Habertürk

Haberin Devamı

Yılın Çıkış Yapan Televizyon Kanalı; Fox TV

Yılın Ulusal Gazetesi; Hürriyet Gazetesi

Yılın Çıkış Yapan Gazetesi; Habertürk Gazetesi

Yılın Ulusal Dergisi; Capital Dergisi

Yılın Çıkış Yapan Dergisi; NTV Tarih

Yılın Ulusal Radyosu; Alem FM

Yılın Çıkış Yapan Radyosu; Virgin

Yılın İnternet Sitesi; hurriyet.com.tr

Yılın Çıkış Yapan İnternet Sitesi; gittigidiyor.com

Yılın Ev Dışı Medya Şirketi; Stroer

Yılın Çıkış Yapan Ev Dışı Medya Şirketi; Üniversite Medya

Yılın Reklam Vereni; Garanti Bankası

Yılın Yaratıcılığa Cesaret Veren Reklam Vereni; Mey

Yılın Reklam Ajansı; TBWA İstanbul

Yılın Çıkış Yapan Reklam Ajansı; DDB & CO

Yılın Medya Ajansı; Mindshare

Haberin Devamı

Yılın Dijital Ajansı; Magiclick

 

"ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİ ARASINDA EN ÖNEMLİ ARAÇ REKLAM"

 

Törende konuşan Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan, 25 yıla birçok şey sığdırdıklarını, sektörün itibarını artırmak, yaratıcılığın önemini herkese anlatmak için çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Bugün reklamın hayatın içinde olduğunu belirten Şardan, "Bugün google diye bir realite varsa, reklam sayesinde var. Çok yakında insanlar telekomünikasyon hizmetlerini ücretsiz kullanacaksa, bu da reklam sayesinde olacak. Üretici ile tüketici arasında en önemli araç reklam. Dünya devi şirketler 20 yıldır, New York ve Londra'da aldıkları hizmeti İstanbul'da da alıyorlar" dedi. Şardan, İZ ödülleri ile 25 yıldır sektöre katkısı geçenleri ödüllendirmek istediklerini, sektörden azami katılımı sağlayarak, en şeffaf şekilde finalistleri seçtiklerini söyledi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!