Onları grizu ayırdı

Güncelleme Tarihi:

Onları grizu ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 15:40

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlaması sırasında vardiyada olması gereken, buna karşın bir gün önce eline kömür düştüğü için olay günü maden ocağının kapısından dönen işçi Yusuf Aydın, kurtulmanın sevincini buruk yaşıyor.

İŞTE SON FOTOĞRAFLAR

Alınan bilgiye göre, 3 yıl önce kanser nedeniyle eşi Fatma'yı kaybeden Yusuf Aydın (33), şu anda 9 yaşında olan ikiz kızları Sedanur ve Edanur ile 4 yaşında olan Nilda'yı, teyze ve halalarına bıraktı.

Grizu patlamasının meydana geldiği maden ocağında çalışan, çocuklarının tamamıyla, ancak izinli olduğu günlerde bir araya gelebilen Aydın, patlamanın olduğu zamanki vardiyada bulunmasına rağmen, elindeki ağrı nedeniyle ocağın kapısından döndü.

Aydın, yaptığı açıklamada, olaydan bir gün önce eline kömür düştüğünü belirterek, şunları söyledi:

“O gün arkadaşlarla güle oynaya maden ocağına gittik. Elimin ağrısı devam ettiği için maden ocağında arkadaşlara 'Ben servisten inmeyeceğim. Geri dönüp çocuklarımı göreceğim” deyip, döndüm. Kazayla büyük acı yaşadık. Madene girseydim belki ben de ölmüş olacaktım. Demek ki bizim yiyecek ekmeğimiz daha çokmuş.”

Çocuklarından Nilda'ya, ablası Ümmü Karaca ile eşi Yusuf Karaca'nın baktığını dile getiren Aydın, “Kazada, aynı vardiyada çalıştığımız eniştem Yusuf Karaca'yı kaybettim. Kendisiyle kardeş gibiydik. Acımız büyük” diye konuştu.

OLAY GÜNÜ “İŞE GİTME” DİYE PANTOLONUNU ÇEKMİŞ

Hem sevinci hem üzüntüyü bir arada yaşayan Ümmü Karaca ise kardeşiyle eşinin iyi geçindiğini belirterek, “Herhalde Allah, çocuklar babalarını da kaybetmesinler diye kardeşimin canını bağışladı” görüşünü dile getirdi.

Nilda'nın, eşine de “Baba” diye seslendiğini anlatan Karaca, “Hatta olay günü, 'İşe gitme' diye pantolonunu çekti” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!