Obama'yı önce astılar sonra da yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Obamayı önce astılar sonra da yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 14:47

KAYSERİ’de, Tokat’ın Reşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit edilmesine tepki göstermek amacıyla düzenlenen eylemde, protestocular, ABD Başkanı Obama’nın fotoğrafını yaktı.

Haberin Devamı

PROTESTODAN FOTOĞRAFLAR

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şubesi tarafından düzenlenen eylem, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Meydan Parkı girişinde yapıldı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde, Türk bayrakları açılıp, ‘PKK şaşırma sabrımızı taşırma’,  ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıldı. Sık sık tekbir getirilen eylemde konuşan Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, yıllardır gencecik fidanlar kara toprağa verilirken, anaların kan ağladığını, buna ne hikmetse bir türlü çare bulunmadığını söyledi. En son Tokat’ta hain saldırı sonucu 7 askerin şehit edildiğini hatırlatan Öztürk, bütün olayların sorumlusunun ne kadar gizlenirse gizlensin ABD olduğunu öne sürdü.

Terör örgütünün şehirlerde ve dağlarda 25 yıldır birçok ülkenin desteğiyle yapamadığı şeyleri, son 4- 5 ayda yaptığını ifade eden Güneydoğu Gazisi Mete Kurt ise “Bu süreci doğru bulmuyoruz. Polislere taş atan çocuklara dur denilmezse, 3 yıl sonra eline silah ya da bomba alırlar. Açılıma tepki gösterdikleri için Kayserili hemşehrilerime kaybettiğim 2 bacağım helal olsun” diye konuştu.

OZANDAN ŞİİRLİ ELEŞTİRİ

Eylemde, öğretmen olduğu belirtilen Ozan Erbabi ise okuduğu şiirle açılımı ve terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarıyla ilgili tartışmaları protesto etti. Erbabi, “Bir de utanmadan atarlar nara/ İte kulübesi dar geldi, diye’ dizeleriyle başlayan şiiri okudu. Şiir katılımcılar tarafından alkışlandı.

Konuşmaların ardından kurulan temsili darağacına, ABD Başkanı Obama’nın fotoğrafı asıldı. Bu sırada araya giren bazı eylemciler, çakmaklarıyla fotoğrafı yakıp yere düşen küllerini de çiğnedi.

Kalabalık olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!