Herkes kurtuldu, Duman boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Herkes kurtuldu, Duman boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 11:24

İZMİR Karşıyaka'da 5 katlı bir apartmanın 2'inci katında çıkan ve iki kişinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı yangında ‘Duman’ adlı kedisi boğulan lise öğrencisi Yusuf Var gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

YANGINDA ÖLEN KEDİSİ İÇİN BÖYLE AĞLADI

Bostanlı Semti 1803 Sokak 29 numarada bulunan 5 katlı Alibey Apartmanı'nın 2'inci katında, bugün saat 01.00 sıralarında yangın çıktı. Oğlu 18 yaşındaki Yusuf Var ile birlikte yaşayan 45 yaşındaki Sermin Hocaoğlu, uyudukları sırada mutfakta başlayan yangını farkedince birlikte dışarı çıktı. Evi saran dumanlar merdiven boşluklarını da kaplayınca, üst katlarda oturan apartman sakinlerinden bazıları evlerinde mahsur kaldı. Panik yaşamasına neden olan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kontrol altına alınıp, söndürüldü.

Dairelerinde mahsur kalan apartman sakinleri merdivenle kurtarılırken, üçüncü katta oturan 40 yaşındaki Nimet Açkalmaz ile kızı 13 yaşındaki Merve Açkalmaz dumandan etkilendi. Önce ambulansta oksijen tedavisi uygulanan anne ile kızı, ardından da Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

KEDİ ‘DUMAN’, DUMANDAN ÖLDÜ

Yaşadığı panik ile dışarı çıktığında ‘Duman’ adlı kedisi içeride kalan Yusuf Var, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından eve girdi. Kedisinin dumandan boğulup, öldüğünü gören Yusuf Var, kucağına alıp sarılarak dışarı çıktı. Annesine Tekir cinsi kedisinin öldüğünü söyleyen Yusuf Var, gözyaşlarına hakim olamadı. Komşuları lise öğrencisi genci teselli etmeye çalıştı.

İlk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı sanılan yangının kesin çıkış nedeninin yapılacak bilirkişi incelemesinin ardından netleşeceği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!