Jandarma er Ferit Demir toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Jandarma er Ferit Demir toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 13:18

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen jandarma er Ferit Demir'in cenazesi, Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Erence köyünde toprağa verildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT ER FERİT DEMİR'E SON GÖREV

Dün Tokat'tan askeri uçakla Muş'a getirilen, Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırılan jandarma er Demir'in cenazesi, askeri helikopterle ailesinin yaşadığı Malazgirt ilçesine bağlı Erence köyüne götürüldü.

Şehit Demir'in cenazesi, Türk bayraklarıyla donatılan Erence köyünün girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı.
“Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye slogan atan vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı lanetledi.
Daha sonra, jandarma er Demir'in cenazesi, köy camisinin bahçesine götürüldü.

Burada düzenlenen cenaze törenine şehit Ferit Demir'in annesi Muhteber Demir, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, AK Parti Muş milletvekilleri Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Törende, anne Muhteber Demir ve şehidin kız kardeşlerinden Sıdıka Demir fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne Muhteber Demir ve kızı Sıdıka Demir'i askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı.

Muhteber Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp hastası olduğu için oğlunun şehit düştüğünün kendisine sonradan bildirildiğini belirterek, “Saldırı olduğu sırada İstanbul'daydım. 'Küçük oğlun kaza geçirdi' dediler ve Muş'a geldim. Ancak Muş'a geldiğimde oğlumun şehit olduğunu öğrendim” dedi.
Oğlu Demir ile teröristlerin saldırısından birkaç saat önce telefonda görüştüğünü ifade eden Demir, “Saldırıdan önce devriye görevine çıkacağını söylemişti, ben de kendisine iyi bakmasını tembihlemiştim. Bana çok iyi olduğunu söylemişti. Bu felaket başımıza geldi” diye konuştu.
Muş Valisi Bektaş ise 20 yaşındaki gençlerin toprağa verilmesinin kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi.

Bektaş, “Herkes anneler ağlamasın diyor. Ama birileri anneleri ağlatmaya devam ediyor. Başka söyleyecek söz bulamıyorum. Sözün bittiği yer burası” dedi.
Bitlis Valisi Yılmaz da Tokatlı olduğunu, Tokat'ta ailesinin ve hemşirelerinin güvenliğini sağlayan 7 askerin şehit olmasının kendisini fazlasıyla üzdüğünü belirterek, “Kim ne yaparsa yapsın bu ülkenin huzurunu bozamayacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milletvekili Karayağız ise barış süreciyle ilgili görüşülen günlerde böyle bir saldırının manidar olduğunu ifade ederek, “Her ne kadar saldırıyı üstlenen olmasa bile bu saldırının ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyen dış mihrakların işi olduğunu biliyorum” dedi.
Şehit Ferit Demir'in cenazesi, cenaze namazının kılınmasının ardından ailesinin evine götürüldükten sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!