Şehit Fatih'ten Türkiye'ye 100 liralık ders

Güncelleme Tarihi:

Şehit Fatihten Türkiyeye 100 liralık ders
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 10:13

Jandarma Er Onbaşı Fatih Yonca 10 gün önce izine geldiğinde annesine 'Şafak 87 anne' diyerek sarıldı, izninin ardından birliğine döndü... Döndüğü gün Tokat'ta pusuya düşürüldü, şehit oldu... Annesi, babası, kardeşleri yıkıldı...

Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca askerlik boyunca aldığı maaşı ailesine gönderiyordu... Ailesine bakmayı birgün bile ihmal etmedi... Yonca ailesinin sıvasız, kapısı naylonla kapatılmış evinde göze çarpan ayrıntı ise devletin yaptığı kömür yardımlarıydı...

Haberin Devamı

ŞEHİT ONBAŞININ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

İŞTE ŞEHİT ONBAŞI'NIN EVİ / WEB TV

ŞEHİT OLMADAN 1 SAAT ÖNCE / WEB TV  

 

 

Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne bağlı Bekbele Beldesi’ne bağlı Orhangazi Köyü, şehit acısıyla yandı. Köyün dağlık kesiminde bir akrabaları tarafından ücretsiz oturmaları için verilen 2 odalı briketten yapılma, kapısı naylonla kapatılmış, sıvasız derme çatma evde yaşam savaşın veren Fatih Yonca’nın ailesi, ziyaretçi akınına uğradı. Türk Bayrağı asılan ev, dolup taştı.

Baba Bülent Yonca, eşi ve çocuklarına bakamayınca 4 yıl önce eşi Gülsem Sönmez’i boşayıp, köyden ayrıldığı için akrabalarının evlerinde yaşam mücadelesi veren aile, İskenderun Kaymakamlığı’nın verdiği gıda ve kömür yardımları ve komşularının desteğiyle ayakta duruyor. Mustafa Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümü’nde okuyan Fatih Yonca, babalarının kendilerini terk etmesi üzerine tüm yükü de omuzlarına alıp, İskenderun’daki bir filtre fabrikasında işçi olarak çalışırken, okulunu bitirdi.

Bir ablası ile 2 erkek kardeşi bulunan Yonca, küçük kardeşi Hakan’ı da askere gönderip, terhis olduktan sonra da kendisi de askere gitti. Kardeşlerine hem kardeş hem baba olan şehit onbaşı, askerde aldığı maaşı da evine göndermeyi de ihmal etmedi. Onbaşıların askerlik boyunca aylık 39 lira 14 kuruş maaş aldığı, iç güvenlik bölgelerinde görev yapmaları halinde bu maaşın 129 lira olduğu belirtildi.

ŞEHİT OLDUĞU GÜN BİRLİĞİNE KATILDI

10 gün önce izine geldiği köyünde annesi Gülsüm Sönmez’e terhis olacağı gün için ‘Şafak 87’ diyerek birliğine dönen Yonca, göreve çıktığı ilk gün teröristlerin kurşununa arkadaşlarıyla birlikte hedef oldu. Onunla birlikte 7 asker şehit düştü. Acı ve yoksulluk içinde yaşamını sürdüren Gülsüm Sönmez’e kara haber tez ulaştı, evinin direği yıkılmıştı. Yakınları ve komşularının desteği anneyi teselli etmeye yetmedi. “Benim çocuğuma ‘şehit’ dediler. Salasını verdiler, ‘Fatih Yonca şehit oldu’ dediler. Ciğerim yanıyor. Benim yavrum 3 ay sonra 24 yaşına girecekti. Yeşil gözlüm, dayanamıyorum çocuğum. Sen bize asker parası gönderiyordun” diye ağıtlar yakan anne sinir krizi geçirdi.

YAVRUM, KUZUM BENİM

Oğlunun askere koşa koşa gittiğini belirten anne Sönmez, “Kafirlere yem oldu benim kuzum. Geri giderken ‘Şafak 87’ diyordu yavrum. Kafirler, benim çocuğumu mu bekliyordunuz. Ne istediniz onlardan siz. Yavrularım ana kuzusu daha onlar. Ağızları süt kokuyor onların. Yavrum kuzum benim” dedi. Fatih Yonca’nın kardeşi Hakan metanetli görünürken, küçük kardeşi Ömer ise annesinin dizinin dibinden biran olsun ayrılmadı.

Eşinden boşandıktan sonra köyü terkeden baba Bülent Yonca da oğlu Fatih'in şehit düştüğü haberini alınca köye geldi. Şehit onbaşı Fatih Yonca, bugün İskenderun’da düzenlenecek törenin ardından köyünde toprağa verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!