Türk: Gösteriler DTP'nin politikası değil

Güncelleme Tarihi:

Türk: Gösteriler DTPnin politikası değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 13:20

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk doğu illerinde olan PKK gösterileri için "Bu gösteriler DTP'nin politikası değil. Demokratik Açılım sürecini bitmiş görmüyorum. Açılım bizimle başlamadı. Faturasını bize çıkarmasınlar. İnişler çıkışlar olabilir'' dedi.

Haberin Devamı

KAPATMA DAVASI YARIN BAŞLIYOR

Türk, parti genel merkezindeki Parti Meclisi toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türk şunları söyledi:

Sonuç olarak DTP bu sürecin ve barış için katkı sunmaya hazırken, maalesef çok yanlış yaklaşım biçimiyle tasfiye mantığı üzerinde sorunun çözümünü esas alan bir mantıklı karşı karşıya olduğumuz için katkı sunamadık.

Tabiî ki bu ülkenin gerçekleri bu gerçekleri dile getirme konusunda çok açık ifade ettik. Yıllardan beri devam eden bir savaş var.

 

FATURA DTP'YE KESİLİYOR

Halkın iradesiyle gelmişiz. Halkın isteğiyle köprü olmayı da taraf olacağımızı da ifade ettik. Son dönemlerde bir düşünce var: “Fillerle atlar tepişirler ama çimenler ortada yok olur”

 

Haberin Devamı

Bütün bunların faturası DTP’ye kesiliyor. Biz halkımızın istediklerini taleplerini biliyoruz.

 

PARLAMENTODA KALMAYIZ

DTP’nin etkisiz hale getirilmesi durumunda, parlamentoda kalmayız.

 

Yine belediye başkanlarımızla yaptığımız istişare toplantısında, bu kararımızın arkasında olduklarını ifade ettiler. Bu konudaki gelişmelere göre arkadaşlarımızın tepkileri belli olacak.

Biz belediyeleri halka hizmet yeri olarak görüyoruz. Bunu elbette yeniden değerlendireceğiz. Arkadaşlarımız, alacağımız her karara uyacaklarını ifade ettiler.

 

Tabiî ki yarın grup toplantısında düşüncelerimizi ifade etmeye çalışacağız. Biz koşullar ne olursa olsun mutlaka bu ülkede barış ortak akla diyaloga ihtiyaç duyuyoruz.

Süreçler gerginleşebilir ama mutlaka inanıyoruz, bu topraklara bir gün barış gelecek.

 

SORU - CEVAP

DTP’nin kapatılmaya karşı bir B planı var mı?

DTP çekilecek, sonra bağımsız seçime girecek, gibi bir düşüncemiz yok. Diyarbakır’da 4 milletvekilimiz var. İstifadan sonra, iki milletvekili için aday olma anlayışımız yok. Böyle bir projemiz yok.

 

Haberin Devamı

Şunu açık söylüyoruz. PKK’nın ve Öcalan’ın Kürt halkı için önemli olduğunu söyledik. Eğer önemsenmeseydi, 5 milyon dolara özel bir yer yapılır mıydı? Böyle bir şeyden sonra halkın tepki göstereceğini ifade ettik. Halkımızın tepkileri üzerinde yoğunlaşmamız gibi bir sorumluluğumuz var. Ama hiçbir zaman bir tek insanın acı duymasını istemedik.

 

Kapatma davası elinizi zayıflatıyor mu?

Bu biraz yoruma bağlıdır. Yani demokratik tepkileri göstermediğiniz zaman farklı şekilde değerlendiriliyor. Biz demokratik demokratik eylemleri her zaman savunuruz.

 

BASIN TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ

 

DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna’nın bugün 13.00’te yapacakları basın toplantısı iptal edildi.

Haberin Devamı

Türk ve Ayna’nın, yarın esastan görüşülecek olan DTP hakkındaki kapatma davası ve son günlerde yaşanan olaylara ilişkin basın toplantısı düzenleyecekleri açıklanmıştı. Toplantının saati önce 13.30 olarak açıklanmış, daha sonra 13.00 olarak düzeltilmişti. Ancak DTP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada DTP Parti Meclisi toplantısının planlanan saatte başlayamaması ve geç biteceğinden dolayı basın toplantısının iptal edildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!