İzinsiz gösteride tek kurşunla ölüm

Güncelleme Tarihi:

İzinsiz gösteride tek kurşunla ölüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 15:16

Diyarbakır, Hakkari, Ağrı ve İstanbul'da yapılan izinsiz gösterilere güvenlik güçleri müdahale etti. Diyarbakır'daki olaylarda yaşamanı yitiren 23 yaşındaki Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem'in tek kurşunla vurularak öldüğü açıklandı.

Haberin Devamı

İZİNSİZ GÖSTERİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Diyarbakır'da bugün çıkan olaylarda 23 yaşındaki Aydın Erdem yaşamını yitirdi. Erdem'in cesedine Dicle Üinversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde otopsi yapıldı. Otopside Erdem'in yakın mesafeden ateşli silahtan çıkan bir merminin sırtından girip, kalbinin üzerinden geçerek omuzdan çıktığı ve ölümüne neden olduğu belirlendi. Ateşli silahın 9 milimetre ya da daha üstü bir silahtan çıkmış olabileceği kaydedildi.

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nde okulan Aydın Erdem'in ailesi hastaneye gelerek otopsinin ardından oğullarının cenazesini aldı. Aile, oğullarını toprağa vermek üzere memleketleri Mardin'in Ömerli İlçesi'ne götürdü.

DİYARBAKIR'DA GERGİN SAATLER

DTP Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve bazı DTP'li belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu grup, DTP il binasının önünde bir araya geldi.

Polis, Koşuyolu mevkisine doğru yürüyüşe geçen grubu durdurarak, yürüyüşün yasal olmadığı uyarısında bulundu. Polis ile milletvekillerinin görüşmesi sonucu grup, yürüyüş yapmaktan vazgeçerek basın açıklaması için DTP binasına geri döndü.

Dönüş sırasında gruptan bazı kişilerin havai fişek ve taş atması sonucu polis, biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. Gruptan bazı kişilerin Şanlıurfa yolundaki AK Parti İl Başkanlığı binasına taş atması sonucu, binada nöbet tutan bir polis yaralandı. Yaralı polis, hastaneye kaldırıldı.

AĞRI'DA 4 POLİS YARALANDI

Haberin Devamı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan, 28 kişinin gözaltına alındığı izinsiz gösteride 4 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, dün DTP ilçe teşkilatı binasının önünde toplanan ve  izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruptan 28 kişinin gözaltına alındığı izinsiz  gösteride 4 polis memuru yaralandı.

Dün bazı esnafın olaylar nedeniyle kepenk kapattığı ilçede bugün de  birçok esnafın iş yerini açmadığı gözlendi.

SULTANGAZİ'DE İZİNSİZ GÖSTERİ

Sultangazi'de izinsiz gösteri yapmaya  çalışan grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

Gazi Mahallesi'nde son durak olarak bilinen noktada, Demokratik Toplum  Partisi (DTP) irtibat bürosu önünde toplanan bir grup, terör örgütü ve elebaşı  Abdullah Öcalan lehine slogan atarak izinsiz gösteri yapmak istedi. Bölgede sabah saatlerinden itibaren  önlem alan güvenlik güçleri, panzerler desteğiyle göstericilere müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle, emniyet güçlerine taşla karşılık veren  göstericiler, ara sokaklara girerek dağıldı. Bazı göstericiler, ara sokaklarda  toplanarak gösteriyi sürdürmek isterken, toplanan gruplar emniyet güçlerinin  tekrar müdahalesiyle dağıtılıyor.

ŞEMDİNLİ'DE 8 GÖZALTI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Demokratik  Toplum Partisince düzenlenen mitingin ardından izinsiz gösteri yapmak isteyen  gruba polis müdahale etti.

Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra ifadeleri alınan  ve serbest bırakılan PKK'lıların da aralarında bulunduğu DTP'liler, ilçe  merkezinde miting düzenledi.

Mitingden sonra bir grup gösterici, ilçe girişinde bulunan polis  noktasına doğru yürüyüşe geçti.

Polisin uyarısına rağmen yürüyüşe devam eden ve terör örgütü ile elebaşı  lehine slogan atan gruba, polis gaz bombası kullanarak müdahale etti.

Müdahale sonrasında ara sokaklara dağılan göstericiler, Cumhuriyet  Caddesi üzerindeki AK Parti Şemdinli ilçe binasının camlarını taşladı.

Binayı taş yağmuruna tutan göstericiler, ara sokaklarda eylemlerini  sürdürürken, ilçedeki tüm iş yerleri kepenk kapattı.

Polis, olaylara karıştıkları belirlenen ve aralarında çocukların da  bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!