Hobi bahçelerinin yıkımına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Hobi bahçelerinin yıkımına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 17:52

ATAKÖY Ayamama Deresi yanında 100 dönümlük arazi üzerinde bulunan 1338 hobi bahçesinin yıkımına başlandı. Bahçe sahipleri, buraların kendileri için adeta terapi merkezi olduğunu söyleyerek tepki gösterdiler.

Haberin Devamı

HOBİ BAHÇELERİ BÖYLE YIKILDI

Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nın, geçici olarak hobi bahçeleri olarak kullanımına izin verdiği araziyi geri istedi. Bunun üzerine Bakırköy Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, polisin güvenlik önlemleri altında öğle saatlerinde Ataköy 9. Kısım yanında bulanan hobi bahçelerine geldi.

Hobi bahçelerinin sahipleri, ürün yetiştirerek stres attıklarını ifade ederek karara tepki gösterdi. Bahçesi sahiplerinden Bilge Tüte, "Burası bizim terapi noktamızdı. Hastanemiz elimizden alınıyor" dedi. Hamdi Mutlu da bahçelerinin yıkılmasına tepki göstererek, "Kararı protesto ediyoruz. Buralar halkın stres attığı yerler" diye konuştu.

Mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı alan 7 bahçenin ise yıkılmayacağı belirten bazı bahçe sahipleri, kaymakamlığın aldığı kararın yanlış olduğunu öne sürdü. Bir bahçe sahibi, "Kaymakam buranın tinercilerin mekanı olduğunu öne sürüyor. Ancak bu bahçeler insanların vakit geçirmesi için uygundu. İnsanlar kahvehane yerine burada vakit geçiriyordu" dedi.

Tepkilere rağmen bahçelerin bir kısmı polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yıkıldı. Yıkıma yarın da devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!