Kızını taciz eden kocasını savundu

Güncelleme Tarihi:

Kızını taciz eden kocasını savundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 11:34

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Gümüşlük Beldesi’nde, 4 yıl önce evlendiği 41 yaşındaki S.Ö.’nün, ilk eşinden olan 14 yaşındaki kızı E.D.’yi, gece yatağına girip taciz ettiği ve sonrasında öldüresiye dövdüğü öne sürülen bahçıvan 47 yaşındaki M.Ö. tutuklandı.

İlköğretim öğrencisi kız, iki yıldır sürekli kendisini taciz ettiğini söylediği üvey babasından şikayetçi olurken, anne S.Ö.’nün, “Eşim gece alkollüymüş, kızımı sevmek istemiş. Kızım da ters cevap verince iki üç tokat atmış. O kızımın babası, sever de döver de” demesi şaşkınlık yarattı.

Olay, 30 Kasım gece yarısı E.D.’nin koşarak, evinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Gümüşkaya jandarma karakoluna sığınması ve üvey babası M.Ö.’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, sonrasında dövdüğünü söylemesiyle ortaya çıktı. E.D.’nin jandarmadaki ifadesinde ağlayarak şunları anlattı:

“Üvey babam iki yıldır beni önceleri sözle sonraları elle taciz edip ayıp yerlerimi okşamaya çalışıyor, buna izin vermiyordum. Geceleri annem uyuduktan sonra odama gelip, ‘ben senin babanım seninle yatmamda sakınca yok’ diyordu. Bu durumu anneme söyledim ama annem de, ‘baban kızım, tabii ki sevecek’ diyordu. Üvey babamın tacizleri artmıştı. Kendisine izin vermediğim zamanlar beni hırpalayıp tokat atıyordu. O gece de yatağıma girip bana sarıldı, dudaklarımdan öpmeye çalışırken bir yandan da külotomu çıkarıyordu, çok alkollüydü, korktum. Yataktan çıkmaya çalışıp, ‘yapma baba’ diye yalvarınca beni dövdü, araya annem girdi. Onu da dövmeye başlayınca, fırsattan yararlanıp ben de çareyi gece karanlığında kaçıp jandarmaya sığınmakta buldum. Bir daha o eve dönmem imkansız. Ne olur, okumak istiyorum, beni o eve geri göndermeyin.”

DEVLET KORUMASINA ALINDI

İlköğretim 8'inci sınıf öğrencisi E.D., şaşkınlık yaratan ifadelerinin ardından sağlık ocağına götürülerek kontrolden geçirildi. Gümüşkaya Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri de bir tatil sitesinde bahçıvanlık yapan üvey baba M.Ö.’nün peşine düştü. Olay sabahı anne S.Ö.’nün jandarmaya, “kızım evden kaçtı bulmanızı istiyorum” diye başvuru yaptığı, üvey baba M.Ö.’nün de “çalışmaya gidiyorum” diyerek ortadan kaybolduğu anlaşıldı.

M.Ö., ısrarlı takip sonucu Bodrum çıkışındaki Torba Jandarma Kontrol Noktası’nda kendisine ait otomobilde yakalanarak gözaltına alınırken, anne S.Ö. de ifade verdi. Sorgusunun ardından dün öğle saatlerinde Bodrum Adliyesi’ne sevk edilen M.Ö., 6 saat süren duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Olay gecesi alkol aldığını, niyetinin sadece E.D.’yi sevmek olduğunu ancak yanlış anlaşıldığını savunan M.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkemede jandarmadaki ifadesini tekrarlayan E.D. ise savcılığın talimatıyla Muğla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edilerek devlet korumasına alındı.

‘O BABASI SEVER DE DÖVER DE’

Adliye çıkışında eşinin tutuklanarak cezaevine gidişini izleyen anne S.Ö.'nün DHA muhabirine söyledikleri şaşkınlık yarattı. Öztürk, kızının cinsel tacize uğradığını bilmediğini belirtirken, “Eşim gece eve geldiğinde alkollüymüş, kızımı sevmek istemiş. Kızım da ters cevap verince iki üç tokat atmış, ardından beni de dövdü. Kızımı doktora götürdüler birşey çıkmadı. İddialar doğru değil, asla öyle bir şey yok. O kızımın babası, sever de döver de. Bununla ilgili başka bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!