Şanlıurfa’da boğaya eziyet eden kasap tutuksuz yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da boğaya eziyet eden kasap tutuksuz yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 00:00

Şanlıurfa’da önceki gün kurbanlık boğaya eziyet ettiği için bütün Türkiye’nin tepkisini çeken kasap M.H.Ç.’nin ‘evrakta sahtecilik’ suçundan da arandığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

969 lira para cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakılan kasap yeniden gözaltına alındı.

ŞANLIURFA’da kesime götürülerken kaçan kurbanlık boğaya eziyet eden ve bu nedenle idari para cezasına çarptırılan kasap, bir başka suçtan ‘evrakta sahtecilik’ yaptığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, kurbanlık hayvana eziyet görüntülerinin basında yer almasının ardından kasap M.H.Ç., Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekiplerince 969 TL para cezasına çarptırıldı.
Yapılan incelemede kasap hakkında 2002’de karıştığı bir suçtan dolayı Eyüp 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı ve duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirlendi. Bu nedenle gözaltına alınan ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlı, çıkarılrdığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbes bırakıldı.

Şanlıurfa’da, Kurban Bayramı’nın ilk günü kesime götürülürken kaçan, birkaç kez uyuşturucu iğne yapılarak sakinleştirilmeye çalışılan ve elektrik direğine bağlanan boğanın, ayak bilekleri ve boynuna atılan bıçak darbesiyle etkisiz hale getirilmeye çalışılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, hayvan sahipleri ve kasapla tartışmıştı.

Görüntülerin basında yer almasının ardından kasaba, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri uyarınca 969 TL ceza verilmişti.

Haberin Devamı

Kurban etleri sucuk oluyor

KAYSERİ´de kurban etlerinden geleneksel olarak evlik sucuk yapılması baharat satışlarını artırdı. Kent merkezi Nazmi Toker Caddesi üzerindeki baharat, pastırma ve sucuk satıcısı Ahmet Duran Ertunç, kentte, evlerde sucuk ve sucuk içi yapımının yaygın olduğunu söyledi. Genellikle kurban etlerinden sucuk yapıldığını söyleyen Ertunç, baharat satışlarının arttığını söyledi. Satışlarda geçen yıla oranla yüzde 25- 30 oranında düştüğünü belirten Ertunç, yine de geçen aylara göre işlerinin yoğun olduğunu kaydetti. Ertunç şöyle dedi:

“Bağırsağın metresini 20-25 kuruşa satıyoruz. 10 kilo et için gerekli malzemelerin toplam fiyatı ise, kullanılan ürünün kalitesine göre 20- 30 TL arasında değişiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!