Bayramiç’te gergin gece

Güncelleme Tarihi:

Bayramiç’te gergin gece
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 10:10

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde dün bir kız meselesi yüzünden çıkan kavga az daha büyük bir olaya dönüşüyordu. Kavga bir anda Doğu kökenli vatandaşlara yönelik protestoya dönüştü. Linç girişimine dönüşen olaylar, zorlukla yatıştırıldı.

Haberin Devamı

GERGÄ°N GECEDEN FOTOÄžRAFLAR Â

BAYRAMİÇ'TE GERGÄ°N GECE / WEB TV                Â

Bayramiç İlçesi'nde saat 21.00 sıralarında kapalı Pazar yerinde Taner Demir, Timur Özkan ve Mehmet Başaran isimli üç doğu kökenli genç ile Bayramiçli Mehmet Kapıcıoğlu kız meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine geldi. Kavgayı ayırmak isteyen polisler Taner Demir ve Timur Özkan’ın mukavemetiyle karşılaştı. Gençler, güçlükle polis otosuna bindirilirken, kavganın yaşandığı olay yerine yakın kahvelerin önünde oturan Bayramiçliler, olaya öfkelenerek tepki göstermeye başladı.

Emniyet Müdürülüğüne götürülen gençler, sorguya çekilirken yüzlerce Bayramiçli toplanmaya başladı. Polise zorluk çıkaran gençlere tepki gösteren Bayramiçliler, polis merkezinin kapılarını zorlayıp, kavga çıkaran gençleri protesto etti. ‘Kürtler dışarı’ diye slogan atıp, tekbir getiren grup, daha sonra da ‘Şehitler ölmez, vatan bölümez’ sloganı atmaya başladı.

Sayıları yüzü geçen protestocu grup, ilerleyen dakikalarda Emniyet Müdürlüğü'nün önüne gelen başka gruplarla birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişiye ulaştı.

Bayramiç Polisi, kalabalığı dağıtmakta yetersiz kalınca İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan takviye geldi. İlçeye, Çanakkale Emniyet Müdürülğü'nden de takviye olarak, 50 kişilik Çevik Kuvvet Polisi çağrıldı.

Olayların büyümemesi için polis ve jandarnma büyük çaba gösterdi. Bayramiç Kaymakamı Şahin Arslan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Tüzgen, vatandaşları sağ duyuya davet etti. Kalabalık, Doğu kökenli vatandaşların oturduğu evlere taşlı saldırıda bulundu.

Kaymakam ve belediye baÅŸkan yardımcısının yoÄŸun çabası ile olaylar saat 00.30 sıralarında yatıştı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!