Sis uçak seferlerini iptal ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Sis uçak seferlerini iptal ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 11:22

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle 36 uçak başka alanlara yönlendirildi, çok sayıda sefer de iptal edildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'da 05.15-09.10 saatleri arasında etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 100 metrenin altına düştü. Görüş mesafesinin düşmesi ile toplam 36 uçak, Atatürk Havalimanı'ndan başka hava alanlarına yönlendirildi.

Sabah saatlerinde yaklaşık 4 saat etkili olan yoğun sis nedeniyle Türk Hava Yollarının (THY) 45 dış ve iç hat seferi de iptal edildi.

DHMİ yetkilileri, saat 09.10'dan itibaren sisin dağılıp görüş mesafesinin artması üzerine havalimanında iniş ve kalkışların normale döndüğünü ve hava trafiği açısından bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

Bu arada, çok sayıda uçak seferi de halen gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Kosta Rika Cumhurbaşkanı Oscar Arias da Ankara'ya uçak seferinin iptal edilmesi nedeniyle saat 08.00'den beri Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde uçuş saatini bekliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!