13 milyon öğrenciye yarın dersbaşı

Güncelleme Tarihi:

13 milyon öğrenciye yarın dersbaşı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, ilk ve ortaöğretim kurumlarında okuyan 12 milyon 771 bin 544 öğrenci ile 498 bin 157 öğretmen, 4.5 ay süren yorucu bir eğitim döneminin ardından 28 Ocak akşamı başladıkları 18 günlük tatilden sonra 16 Şubat 1998'de dersbaşı yapacaklar. Bu öğretim yılında, okulla tanışan ve ilk kez karne alan 1 milyon 300 bin öğrenci de okullarına devam edecek. Okullar, 19 Haziran'da eğitim öğretime kapanacak ve öğrenciler yaz tatiline girecek.

ORTAK SINAV 13 HAZİRAN'DA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği merkezi sınav takvimine göre Fen, Anadolu, Anadolu Öğretmen, Anadolu İmam Hatip, Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liseleri ile MEB'e bağlı 2 Sağlık Meslek Lisesine giriş için yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OÖSYS) 13 Haziran 1998'de gerçekleştirilecek. OÖSYS'nin sonuçları Temmuz ayının ilk haftasında, DPY sınavının sonuçları ise Ağustos'un ilk haftasında ilan edilecek. Öğrenciler Fen Liseleri için en çok 7, Anadolu ve Anadolu İmam Hatip Liseleri için en çok 5, Anadolu Öğretmen Liseleri ile Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liseleri için 12 tercih kullanabilecekler. Öğrenciler sınav sonucunda tercihleri ve puan durumları dikkate alınarak sadece bir okula yerleştirilecek. Okullarda boş kontenjan kalması durumunda sınava giren öğrenciler arasında ön kayıtla öğrenci alınacak. Sınava başvuru koşullarında ise değişiklik yapılmadı. OÖSYS'ye ilişkin kılavuz ve başvuru formları 18 Şubat 1998 tarihinde illere gönderilecek. 23 Şubat-9 Mart tarihleri arasında başvurular kabul edilecek.

DPY 30 MAYIS'TA

İlköğretim okullarının 4,5,6,7 ve 8. sınıflarında okuyan öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarında okuyan öğrencilere uygulanacak Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına başvurular 23 Şubat-9 Mart tarihleri arasında kabul edilecek. Sınav 30 Mayıs 1998'de yapılacak. Kamu kuruluşları ile yapılan protokol çerçevesinde bu kurumlara bağlı meslek liselerine alınacak öğrenciler için 19 Ocak'ta başlayan sınav başvuruları 20 Şubat'ta sona erecek. Sınav 17 Mayıs'ta yapılacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!