13 milyon öğrenci karne alıyor

Güncelleme Tarihi:

13 milyon öğrenci karne alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2001 00:00


İlk ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler, yarın karne alacak.

İlk ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 13 milyon öğrenci, karnelerini aldıktan sonra 2 haftalık tatile girecek.

İkinci yarı 12 Şubat'ta

Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 12 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönemin son ders zili ise 15 Haziran 2001 Cuma günü çalacak.

Örgün eğitim kurumlarında (okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim) toplam 12 milyon 749 bin öğrenci öğrenim görüyor. 59 bin 324 örgün eğitim kurumunda, toplam 484 bin 89 öğretmen görev yapıyor.

İlk ve ortaöğretim okullarındaki öğrencileri için eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi yoğun geçecek.

İkinci dönemin sınav takvimi yoğun

İlköğretimin son sınıf öğrencileri Fen ve Anadolu liseleri sınavına, liselerin son sınıflarındaki öğrenciler de üniversite sınavına hazırlanacaklar.

Diğer sınıflarda okuyan öğrencileri de sınav heyecanı bekliyor. İl milli eğitim müdürlükleri, öğrencilerin başarı durumlarını ölçmek amacıyla her sınıf düzeyindeki öğrenciler için ayrı ayrı, merkezi sınav uygulayacaklar.

MEB'den merkezi sınav

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 8. sınıf öğrencilerine, 23 Mart 2001'de Türkiye genelinde merkezi sınav yapacak.

Sınavlar sonucunda her öğrenci, diğer tüm öğrenciler arasındaki başarı durumunu öğrenecek.

Sınav sonuçlarına göre, okulların, ilçeler ve illerin eğitimdeki başarı durumları da ortaya çıkacak.

Fen ve Anadolu Liseleri sınavı 10 Haziran'da

İkinci eğitim-öğretim döneminde, lise son sınıf öğrencileri Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS), ilköğretim son sınıf öğrencileri Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKÖSYS), ilk ve ortaöğretimin ara sınıflarındaki öğrenciler ise Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (DPY) hazırlanacak.

Fen, Anadolu, Anadolu Öğretmen, Anadolu İmam Hatip, Anadolu Meslekve Teknik Liseleri ile Adalet Meslek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Ziraat Teknik, Ziraat, Ev Ekonomisi, Veteriner Sağlık ve Laborant Meslek Liseleri ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bağlı Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı Meteoroloji Meslek Lisesi'ne girmek isteyen öğrenciler, okullar yaz tatiline girmeden 1 hafta önce, 10 Haziran 2001 Pazar günü, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na katılacak.

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 23 Haziran 2001 Cumartesi günü yapılacak.

ÖSS 17 Haziran'da

Üniversitede okumak isteyen öğrencilerin katılacağı ÖSS, okullar yaz tatiline girdikten sonra gerçekleştirilecek. 1 milyon 474 bin adayın katılacağı sınav, 17 Haziran 2001 Pazar günü, saat 09.30'da başlayacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yapacağı sınav, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen öğrenciler de 24 Haziran 2001 Pazar günü, Yabancı Dil Sınavı'na girecekler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!