Albay Çiçek zorla getirilecek

Güncelleme Tarihi:

Albay Çiçek zorla getirilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 11:53

Ergenekon savcıları, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın altında imzası olduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek'in ifade vermesi için zorla getirilmesini istedi.

Haberin Devamı

ERGENEKON Soruşturması'nı yürürüten Savcı Zekeriya Öz, İrtica ile Mücadele Eylem Planı başlıklı belgenin altında ıslak imzası bulunduğu ileri sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in ifadeye çağırılıp çağrılmadığı konusuna açıklık getirdi.
Zekeriya Öz, İstanbul Adliyesi'nin Beşiktaş'daki binasına girerken gazetecilerin Dursun Çiçek için hakkındaki soruları üzerine "Çağırdık ama gelmedi" dedi. Zekeriya Öz, Dursun Çiçek'in zorla getirilmesini istediklerini de söyledi. Dursun Çiçek’in avukatı daha önce yaptığı açıklamada müvekkiline bir çağrı yapılmadığını söylemişti.

ÖNCE TUTUKLANDI, SONRA SERBEST KALDI

Taraf Gazetesi 12 Haziran 2009 günü, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü’nde İrtica ile Mücadele Eylem Planı adı altında bir çalışma yapıldığı haber verdi. Belgenin altında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in paraf ve imzasının bulunduğu iddia edildi ve belgeye ait fotokopilere yer verildi.

Haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı soruşturma emri verdi. Aynı gün Askeri Savcılık soruşturma başlattı. Belgenin sahte olmasının anlaşılması üzerine Genelkurmay Başkanlığı, doğruluğu ortaya konulamayan belgeyi üretenler, sızdıranlar ve yayımlayanlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılması amacıyla dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi kararlaştırdı ve "Sahte belge üretenler yargılansın" dedi. Soruşturmayla ilgili 7 Ağustos 2009’da yetkisizlik kararı verildi.

"İrtica İle Mücadele Planı" iddialarıyla ilgili ifadesi istenen Albay Dursun Çiçek "örgüt üyeliği" suçlaması ile tutuklanmış ve Hasdal Askeri Cezaevi’ne konulmuştu. Kurmay Albay Dursun Çiçek tutuklanmasının ardından 24 saat geçmeden avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine tahliye edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcığı, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" olduğu ileri sürülen belge ile ihbar mektubunun 12 gün önce posta yoluyla geldiğini ve belgenin Adli Tıp Kurumu’na gönderdiklerini açıklamıştı. İddiaya göre belgedeki ıslak imza Kurbay Albay Dursun Çiçek’e aitti.

Haberin Devamı

ALBAY POYRAZKÖY MÜHİMMATINDAN TUTUKLANDI

Öte yandan İstanbul Merkez Komutanlığı’nda görevli askerler tarafından minibüsle adliyeye getirilen 8 askerin ise İrtica ile Mücadele Eylem Planı adlı belge ile ilgili delillerin yok edilmesi ile ilgili sorgulanmadıkları anlaşıldı.

Bir yarbayın tutuklanması ve bir astsubayın yurt dışına çıkma yasağı konulduğu soruşturmanın İstanbul Poyrazköy’de yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmatla ilgili olduğu anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!