DTP'liler Ata'nın huzurunda

Güncelleme Tarihi:

DTPliler Atanın huzurunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 11:11

TÜRKİYE Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 71.yıl dönümü için Diyarbakır'da yapılan anma etkinliğine, DTP'li Belediye başkanları tam kadro katıldı.

Haberin Devamı

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

Atatürk Anıtına çelenk koyan  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, önce zabıtalarla Ata'yı selamladı, daha sonra protokole dönerek, "Zor Sıpas (çok teşekkürler)" dedi.

Diyarbakır'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 71.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 7.Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, 2.Havva Kuvvet Komutanı Korngeneral Akın Öztürk'ün yanı sıra DTP'li merkez ilçe Belediye başkanları, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. Valiliğin karşısında bulunan Atatürk anatının önündeki alana ilk olarak DTP'li Osman Baydemir ve DTP'li ilçe belediye başkanları geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene daha sonra İl Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve 7.Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak katıldı. Program başlarken, 2.Hava Kuvvet Komutanının gelmediği gören Valilik özel kalem müdürü, komutanın isim plakasını kaldırdı. Çelenklerin anıtına sunulmasının ardından gelen Korgeneral Öztürk'ün isim plakası yeniden yerine bırakıldı.

Haberin Devamı

BAYDEMİR'DEN ATA'YA SELAM, PROTOKOLE "ZOR SIPAS"

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Atatürk anıtına çelenk koyup başı ile selamladıktan sonra protokole dönerken, Vali Hüsiyen Avni Mutlu, kendisine, "Teşekür ederim" dedi. Bunun üzerine Baydemir Kürtçe çok teşekürler anlamına gelen, "Zor sıpas" diyerek protokolü selamladı. Çelenklerin sunulmasının ardından protokol üyeleri, Kültür sarayında düzenlenen Atatürk konrulu panele katılmak üzere Atatürk anıtından ayrıldı.

GEÇEN SENE KATILMAMIŞTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, geçen seneki törenlere katılmamış, yardımcısı katılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!