Cemil Çiçek'ten 3 bomba:

Güncelleme Tarihi:

Cemil Çiçekten 3 bomba:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 12:39

Bakan Çiçek: Claudia Roth bile Güneydoğu’ya Baykal’dan çok gitmiştir. Metehan Demir yazıyor...

Haberin Devamı

Claudia Roth bile Güneydoğu’ya Baykal’dan çok gitmiştir

Türkiye ‘Meraklı Melahatlar’ Cumhuriyeti oldu

Anavatan Özal’ı öldüren parti ile birleşti

HÜKÜMET Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 10 Kasım'da Meclis'te gündeme getirilecek demokratik açılım süreci öncesi başta muhalefet olmak üzere bir çok kesime kritik mesajlar gönderdi.

CHP’nin, hükümetin demokratik açılım paketine tepkilerin temeli olmadığını savunan Çiçek, "Önce ortaya bir alternatif koysunlar. Sonra konuşşunlar. Bölgeye bile gitmeden her yaptığımıza hayır diyorlar. Muhalefet bu mu? Bölge ile ilgili ne biliyorlar. Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth bile Deniz Baykal’dan daha çok Güneydoğu’ya gitmiştir" dedi.

Metehan DEMİR YAZIYOR

Haberin Devamı

Ankara’nın doğusuna geçmeye üşeniyorlar

Roth bile daha çok gitti

Cemil Çiçek, muhalefetin tutumunun sadece her yapılana karşı çıkmak olduğunu iddia ederek, ‘Maalesef bu kadar sert duruşlarına rağmen için dolu bir duruşları yok. Abartmıyorum, Claudia Roth bile bunlardan daha çok oralara gidiyor. Ama CHP Ankara’nın doğusuna bile geçmeye üşeniyor. Sonra da kalkıp mangalda kül bırakmıyor’ diye konuştu.

Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeni ile eleştirilere yol açan 10 Kasım’da Demokratik Açılım sürecinin Meclis’te görüşülmesi ile ilgili de Cemil Çiçek, bu konuda bir değişiklik olmayacağını, kafa karıştırmak isteyenlerin oyununa gelmeyeceklerini ve gelecek hafta konunun TBMM’de gündeme getirileceğini söyledi.

Çıkıp yeni bir şeyler söyle

TRT Türk’te yayınlanan "Konuşacak Çok Şey Var" programına da katılan Çiçek, muhalefete yüklenerek şunları söyledi:‘Ya kardeşim, böylesine yürek yakan, ülkenin geleceğini tıkayan ayağımızdaki pranga, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi dinamitleyen bu meseleyle ilgili ne söylüyorsun. Çıkıp yeni bir şeyler söyle. Böyle her yapılana hayır demekle nereye varacaksın?’’

Varlığını hükümet asker kavgasına bağlayanlar var

Hükümet ile TSK arasındaki ilişkileri de anayasal düzen içinde ‘gayet iyi’ olarak tanımlayan Cemil Çiçek şöyle devam etti: "Her dönemde varlığını TSK ile hükümet arasındaki kavgaya bağlayanlar vardır. Bizim dönemimizde de buna gayret edenler var. Kendileri bir şey yapamadığı için askerden veya bir başyka yerden medet umanlar var. Bunu herkes çok iyi biliyor.

Haberin Devamı

Meraklı Melahatlar Cumhuriyeti

Şimdi de Başbakan ile Genelkurmay Başkanı arasında 29 Ekim’de yapılan görüşmeye taktılar.Yok ne konuştular. Açıklansın. Detayları ne diye. Hatta iyice işi ileri götürüp bu görüşmeyi 27 Nisan sonrası Yaşar Büyükanıt Paşa ile Başbakan görüşmesine bağlayanlar oldu. Böyle bir şey olur mu? Devletin iki önemli ve saygın şahsın arasında her görüşme açıklanır mı? Ne yani, gizli kapaklı şahsi mesele mi hallediyorlar...Devlet işi görüşülüyor tabii ki. O zaman bundan sonra benzer her görüşmeyi ortada yapalım. Merak edenlere de gel sen de bir köşede otur diyelim. Hatta davetiye çıkaralım. Dünyanın neresinde böyle istekler var? Türkiye artık resmen ‘Meraklı Melahatlar’ Cumhuriyeti haline geldi. Ortada dolaşan ve ortalığı karıştıran bir sürü Meraklı Melahat var."

Haberin Devamı

Birleşmeyi doğru bulmadım

Özal’ı öldüren parti ile birleştiler

Eski bir ANAP’lı olan Cemil Çiçek, Anavatan Partisi ile Demokrat Parti’nin birleşmesini de değerlendirdi. Çiçek, "Birleştiği öbür tarafın Anavatan Partisi’nin felsefesine Özal’ın şahsına itirazları vardır. Zamanında söylemedikleri laf bırakmadılar. Hakaretin bini bir para. Bana göre, erken ölmesinin sebebi bu hakaretlerdir. Şimdi bunların hiçbirisi olmamış gibi birleşelim diyorlar. Sanki bunlar olmamış gibi, sanki o parti ile yani rahmetlli Özal'ı hakaretleri ile kahrından öldüren parti birleşiyorlar. Çok doğru bulmadım. Hayırlı uğurlu olsun. Kendi bilecekleri iş. Merkeze oturacaklarını söylüyorlar. Siyaset herkese açık. Önemli olan milletin gönlüne oturmaktır.Yapabiliyorlarsa yapsınlar’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!