Cumhurbaşkanı Gül, Zere'yi affetti

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül, Zereyi affetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 16:59

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında kanser hastası Güler Zere'nin de bulunduğu dört mahkumun kalan cezasını kaldırdı. Güler Zere akşam saatlerinde mahkum olarak tutulduğu Balcalı Hastanesi'nden çıkarılıp, özel bir hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün, dosyaları Adalet Bakanlığınca gönderilen Nurettin Ateş'in felçli olduğunun, Şirin Aydın'ın vücudunun sol tarafını kullanamadığı ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığının, Fehmi Akar'ın istemsiz hareketler yaptığının ve desteksiz ayakta duramadığının, Güler Zere'nin ise kanser olduğunun hastaneler ve Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından tespit edilmesini ve bu kurumlarca düzenlenen raporlarda belirtilen ayrıntılı tıbbi bulguları dikkate alarak, “sürekli hastalık” sebebiyle kalan cezalarını kaldırdığı bildirildi.

Elbistan E Tipi Cezaevi'nde yatan ve hastalığı nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin mahkum koğuşunda tedavi gören Güler Zere için İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu sürekli hastalık halini belirtir raporu Cumhurbaşkanlığına sunmuştu.

Haberin Devamı

KÖŞK'TEN AÇIKLAMA

Güler Zere'nin affına ilişkin Çankaya Köşkü'nden bir açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, dosyaları Adalet Bakanlığınca gönderilen Nurettin ATEŞ’in felçli olduğunun; Şirin AYDIN’ın vücudunun sol tarafını kullanamadığının ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığının; Fehmi AKAR’ın istemsiz hareketler yaptığının ve desteksiz ayakta duramadığının; Güler ZERE’nin ise kanser olduğunun hastaneler ve Adlî Tıp Kurumu 3 üncü Adlî Tıp İhtisas Kurulu tarafından tespit edilmesini ve bu Kurumlarca düzenlenen raporlarda belirtilen ayrıntılı tıbbi bulguları dikkate alarak, Anayasanın 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde sözü edilen “sürekli hastalık” sebebi ile ilgililerin kalan cezalarını, söz konusu madde uyarınca kaldırmışlardır."

BABA ZERE: “KIZIMIN HASTALIĞINDAN DOLAYI BURUK SEVİNÇ YAŞIYORUM”

Zere'nin kalan cezasının sürekli hastalık nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kaldırılmasını ailesi sevinçle karşıladı.

Güler Zere'nin babası Haydar Zere, kızı için hastanenin bahçesinde oluşturulan, oturma eyleminin yapıldığı alanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kararı televizyondan öğrendiğini ve çok sevindiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kızının cezasını kaldırdığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür eden Zere, “Ancak kızımın hastalığından dolayı buruk sevinç yaşıyorum. Umarım sağlığına kavuşur” dedi.

Zere'nin avukatı Taylan Tanay da kamuoyunun uzun süredir beklediği kararın bugün çıktığını belirterek, “İki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Bu yaşanan tablonun 4 ay önce olması gerekiyordu. Nitekim hekimler geç kalındığını söylüyor ama biz umutluyuz” diye konuştu.

Tanay, Zere'nin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı, Elbistan ve Adana cumhuriyet başsavcılıkları arasındaki işleyişin devam ettiğini, müvekkilinin serbest bırakılmasının ardından tedavisini İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Servisi'nde sürdürmeyi düşündüklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Taylan Tanay, Zere'yle de görüştüklerini ve kendilerine “kararın çok geç alınmış bir karar olduğunu” söylediğini kaydetti.

Bu arada, Zere için hastane bahçesinde oluşturulan, 121 gündür eylem yapılan alanda toplanan grup, slogan atıp alkışlayarak kararı kutladı.

GÜLER ZERE KİMDİR

Terör örgütü propagandası yapmak ve örgüt üyesi olmak suçundan hükümlü DHKP-C üyesi 37 yaşındaki Güler Zere, 34 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 14 yıldır cezaevinde yatıyordu.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cezasını çekerken ağız kanseri teşhisi konulan Zere'nin tedavisi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılıyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!