Domuz gribi üç can daha aldı

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribi üç can daha aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 00:00

Domuz gribi kurbanlarının sayısı dün 6’ya çıktı. Ankara’da Gazi Hastanesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan 27 yaşındaki Durmuş İlhan ile Konya’da 22 aylık bir kız ve 14 yaşında çocuk domuz gribinden hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Ankara’da Durmuş İlhan, geçen hafta pazartesi günü rahatsızlanarak çalıştığı hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından evine gönderilen Durmuş İlhan, perşembe günü tekrar hastaneye geldiğinde bu kez “idrar enfeksiyonu” teşhisi konuldu. Cumartesi akşamı yüksek ateşle Numune Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan İlhan’da H1N1 virüsü tespit edildi. Yoğun bakıma alınan İlhan, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Evli ve 8 aylık çocuğu bulunan Durmuş İlhan’ın yakınları, hastane yetkililerini ihmal ve yanlış teşhis koymakla suçladı.İlhan’ın babası Müslüm İlhan, oğlunun ihmal sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, “Eğer ilk hastaneye gittiğinde doğru teşhis konulsaydı belki bugün oğlum yaşayacaktı. Yanlış teşhis nedeniyle oğlum göz göre göre ölüme gitti” dedi. İlhan’ın domuz gribinden ilk hayatını kaybeden Mustafa Güneş (29) ile arkadaş oldukları belirtildi.

Ölenlerden ikisi çocuk

Sağlık Bakanlığı gece yarısı yaptığı açıklamada, Konya’da pandemik grip nedeniyle tedavisi gören 22 aylık bir kız ve kronik hastalığı olan 14 yaşında bir erkek çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, “Durumu ağır olan dokuz hastanın tedavisi ise yoğun bakımlarda sürdürülmektedir” denildi. Dünkü hayatını kaybedenlerle birlikte A (H1N1) virüsünden  Türkiye’de ölenlerin sayısı 6’ya çıkmış oldu. İlk ölüm yine Ankara’da gerçekleşmiş, ardından Diyarbakır ve Konya’da iki kadın aynı virüsten ölmüştü.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Haberin Devamı

A (H1N1) virüsü sonucu 22 aylık bir kız bebek ile 14 yaşındaki erkek çocuğunun hayatını kaybettiğini açıklaması ardından, ölen çocukların adları belirlendi.

Emine Duygu Gündüz'ün 22 aylık olan bebeği 31 Ekim Cumartesi günü akşam saatlerinde Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, domuz gribi şüphesi ile tedavi altına alındığı ve pazar günü saat 07.25'te hayatını kaybettiği belirtildi.

14 yaşındaki beyin felçi hastası olan Burak Kuş'un da aynı gün, aynı hastanede domuz gribi şüphesi ile tedavi altına alındığı ve cumartesi günü saat 22.00 sıralarında öldüğü belirtildi. Sağlık Bakanlığı da pazar gecesi her iki hastanında domuz gribine bağlı A (H1N1) virüsünden hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

6 doktor domuz gribi

Ankara’daki Sami Ulus Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde de 6 doktor ile 1 hemşireye de domuz gribi teşhisi konulduğu bildirildi.  Bakanlığın açıklamasında, 15 Mayıs’tan bu yana görülen pandemik grip vaka sayısının 1870 olduğu ifade edildi.

Sayı bilinenden yüksek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açıklananın daha çok üstünde vaka sayısının olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Domuz gribinden hayatını kaybedenlerden ikisinin sağlık çalışanı olmasına dikkat çeken Bakan Akdağ, “Sağlık çalışanlarının ilk aşılanacak grup olmasının önemi şimdi daha çok anlaşıldı. Sağlık çalışanlarıma sesleniyorum. Bir an önce aşılanarak kendilerini ve ailelerini korusunlar”diye konuştu.

Haberin Devamı

Tokalaşalım, öpüşmeyelim

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, tokalaştığı  Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, “Domuz gribiyle ilgili yasağı deldik, öpüşmeyelim bari” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!