TSK’nın zan altında kalması kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

TSK’nın zan altında kalması kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2009 00:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tahran yolunda irtica belgesiyle ilgili gelişmeleri yorumladı.

Süreci Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile rutin haftalık görüşmesinde mutlaka değerlendireceğini açıklayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sürecin başında suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunda bulunduktan sonra süreci takip ediyoruz. Biliyorsunuz erken tespitler yapılmıştı. Bu erken tespitlerin de tartışılır hale geldiğini görüyoruz bazı köşe yazarları ‘yanılmışız’ diyor.

Yargı sürecinde olması nedeniyle detaylı değerlendirmeye girmeyi doğru bulmuyorum. Temennim söylenenler, yazılanlar yanlış çıksın; doğru olmasın. Böyle bir ağır bedeli Türkiye Cumhuriyeti Devleti kaldıramaz. Özellikle de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin böyle bir zan altında kalması kabul edilebilir gibi değil.”
Son olarak adını vermeyen ihbar sahibi tanık olarak ifade verebileceğinden bahsediyor. Gerçekten ortaya çıkacak mı ifade verecek mi? Böyle birşey olursa birçok gerçek ortaya çıkar. Hiç kimsenin üzülmemesi ‘niye böyle oluyor’ diye sıkıntı içine girmemesi gerekir. Hepimizin gerçeklerin ortaya çıkmasının ülkeye hayırlı olacağı noktasında birleşmemiz lazım. İşin başında bu yana olduğu gibi izlemeye devam ediyorum.”

Erdoğan’a gazetecilerin yönelttiği sorular ve yanıtları şöyle:

Önce medya ve muhalefet

Erken tespit derken Genelkurmay Başkanı’nın ‘kağıt parçası’ değerlendirmesi mi kastettiniz Genelkurmay Başkanı ile bu konuyu görüştünüz mü?

Genelkurmay Başkanı’ndan önce yazılı ve görsel medya, ana muhalefetin, diğer muhalefetin açıklamaları var. Herkses adete savunur haldeydi. Biz ise partimizle alakalı olduğu için suç duyurusunda bulunduk. Yargı üzerine gitsin istedik. Buna sessiz kalmak iftirayı kabul etmek anlamına gelirdi. İktidar partisinin bunu kabul etmesi mümkün değil. Genelkurmay Başkanım ile medya üzerinden konuşmak istemem. Dönünce zaten rutin görüşmelerimiz oluyor haftalık. O zaman mutlaka görüşeceğiz önemli bir konu. Süreci değerlendireceğiz.

* Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı ile görüşecek misiniz?
- Cumhuriyet Bayramı’nın gündemi farklı.
* Eve dönüşü erteleme kararını Genelkurmay Başkanı ile görüşerek mi verdiniz, öyle haberler var.
- Hayır, tam aksine koordinatör bakanımla görüştüm, konuştum.
Aşı zorunlu değil
* Domuz gribi yayılıyor okullar tatil oluyor...
- Sağlık Bakanlığı bilimsel çalışmaların neticesini açıkladı, kimse aşı olmak zorunda değil arzu eden aşıyı yaptırır.
* Haremüşşerif’teki olaylara ne diyorsunuz?
- Yakından takip ediyoruz. Kudüs büyükelçimiz bizi sürekli bilgilendirdi. Şu anda sükunet söz konusu. Haremmüşerif Vakfı’nın yöneticileriyle ilgili sıkıntı var. Onların serbest bırakılmasıyla ilgili çabalarımız var.
* Meşal’in yardım mesajı geldi mi?
- Ankara’ya gelen bir mesaj yok. Resmi girişim yok. Zaten Meşal’in mesaj vermesine gerek yok, her zaman görevimiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!