1095 domuz gribi vakası

Güncelleme Tarihi:

1095 domuz gribi vakası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 23:08

Sağlık Bakanlığı 15 Mayıs 2009 tarihinden bu yana Türkiye'de toplam 1095 domuz gribi ( A H1N1 ) vakası tespit edildiğini açıkladı. 5 hastanın tedavisi devam ederken, duruma ağır olan 1 hastanın tedavisi ise yoğun bakımda sürüyor.

Haberin Devamı

Domuz gribi nedeniyle okulların kapalı olduğu dönemlerde TRT 3, müfredata uygun olarak canlı eğitim ve öğretim yayınları yapacak.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT, domuz gribi ile mücadele kapsamında ortak bir proje başlattı. Türkiye genelinde ‘Domuz gribi’ vakaları nedeniyle Cumhuriyet Bayramı tatili de dikkate alınarak birçok ilde eğitim ve öğretime bir hafta ara verildi. İki bakanlığın aldığı kararla mücadele kapsamında eğitime ara verilen dönemde okullarda dezenfekte ve temizlik çalışmalarının yapılacağı bildirildi.

TELEVİZYONDAN EĞİTİM

TRT 3, müfredata uygun olarak canlı eğitim ve öğretim yayınları ile öğrenci ve velileri bilgilendirecek.
İlk aşamada TRT 3’te 07.00 ile 14.00 saatleri arasında, canlı eğitim ve öğretim yayınları yapılacak. Daha sonraki dönemlerde de ise Türkiye’de herhangi bir okulda eğitim ve öğretime ara verildiğinde, o dönemin müfredat konuları TRT 3’den canlı olarak yayımlanacak.

KORUNMA TEDBİRLERİNE ÖZENLE RİAYET EDİLMELİDİR

Sağlık Bakanlığı, grip belirtileri olan çocukların okul ve dershaneye gönderilmemesi, hastalık belirtisi olanların evlerinde istirahat etmeleri ve vatandaşların korunma tedbirlerine özenle riayet etmesi gerektiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!