Bu bir devlet projesi değil

Güncelleme Tarihi:

Bu bir devlet projesi değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, PKK’lıların kahraman haline getirildiğini belirterek, “Başbakan sevinç tablosu diyor, bu utanç tablosudur” dedi.

Haberin Devamı

BAYKAL'DAN SERT ELEŞTİRİLER / WEB TV

Baykal, Başbakan’ın MGK’dan sonra “Bu bir devlet projesidir” dediğini anımsatarak, “Bu artık kuşkuludur. Başbakan’ın sözlerinden sonra Genelkurmay kapsamlı tavrını ortaya koydu. Şimdi Genelkurmay’ın o açıklamayı neden yaptığı anlaşıldı” diye konuştu. Baykal, basın toplantısında gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

Bu utanç tablosu

“Teröristler kahraman olmuşlardır. Ancak bu planlanmış bir dönüşümdür. Kimse sevinç gösterisi yapanları suçlamasın. Önemli olan onlara bu zafer duygusunun verilmiş olmasıdır. Sanki İstanbul’un Milli Mücadele sırasında işgaline son veren Refet Paşa’nın İstanbul’a girişi gibi PKK’lılar lüks cipleriyle sınıra gelip, insanları selamlayarak zafer gösterisi yapıyorlar. Başbakan sevinç tablosu diyor, ama bu utanç tablosudur.

PKK’lı olmak suç değil

Gelenler pişmanlık için gelmiyorlar, terör örgütünü temsil için geldik diyorlar, mektup getirdik diyorlar, örgütün parçasıyız diyorlar, onlara hiçbir şey yapılmıyor. Örgütün üyesi olmak ve örgütü reddetmemek, Ceza Kanunumuzun 221. maddesine nasıl sığdırılıyor. Bunun anlamı PKK’nın artık bir suç örgütü olarak anlaşılmadığıdır. Eğer terör örgütü suçsa, temsilcileri olarak buraya gelenlerin suçlu olmasından normal bir şey yoktur. Şimdi orada suç tespit edilmediğine göre ortaya çıkan manzara PKK örgütüne üye olmak suç olmaktan çıkmıştır. Hukuk nezdinde PKK bu operasyonla aklanmıştır. Bu bir acı tablodur.

PKK’yı meşrulaştırdılar

Şehit anası diyor ki, ‘Keşke çocuğumu PKK’ya gönderseydim, şehit olacağına kahraman gibi dönseydi.’ Eğer bir kez daha terörle mücadele edilmesi gereken bir durum olursa bunu insanlara nasıl anlatacaksınız? Eylem planını kimseyle paylaşmadılar. ABD’de hazırlanan bu eylem planı, AKP-DTP-PKK arasında müzakere edilmiş ve sahneye konulmuştur. Ulusal kimliğimiz tahrip edilmiş ve terör örgütü meşrulaştırılmıştır.

Kayıt ısrarımız haklıydı

Sayın Başbakan kapalı kapılar arkasında buluşmak istiyordu. Şimdi nedenini anlıyor musunuz? Kayıt ısrarımızın haklılığı ortaya çıkmıştır. Türkiye’deki namuslu dürüst insanların mesela Mehmet Haberal’ın ve Mustafa Balbay’ın, terörist temsilcilerinin aklandığına tanık olması kolay değil. Türk medyasına susturucu takılmış, millete yönelik cinayet işletilmektedir.

Genelkurmay’ı şimdi anladık

Başbakan MGK toplantısından sonra ‘Bu bir devlet projesi’ demişti. Bu artık kuşkuludur. Biliyorsunuz Başbakan’ın o açıklamasından sonra Genelkurmay kapsamlı tavrını ortaya koydu. Şimdi Genelkurmay’ın o açıklamayı neden yaptığı anlaşıldı. Türkiye’de bir trafik ihlalinin tespiti bile haftalar sürerken, 25 yıllık bir terör mücadelesinin temsilcileri hızla serbest bırakılıyor. Af terörle mücadelede bir yöntem değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!