Bayrak için Bakü’ye asker sitemi

Güncelleme Tarihi:

Bayrak için Bakü’ye asker sitemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2009 01:04

TÜRKİYE ile Ermenistan arasında Bursa’da oynanan maçta Azerbaycan bayrağı açılmasının yasaklanmasına karşılık olarak, Bakü’deki Türk Şehitliği’nde Türkiye bayrakları kaldırıldı ve bayrak direkleri söküldü. Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral Özhan Ayaş, 1130 Türk şehidinin mezarının bulunduğu şehitlikteki Türk bayrağının kaldırılmasından duyulan rahatsızlığı önceki gün ilgili Azeri makamlarına sözlü olarak iletti. Tuğgeneral Ayaş, Türkiye’ye yönelik bu tepkinin, Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in “Tek millet iki devlet” anlayışı ile iki ülke ve halkları arasındaki dostluk ve kardeşlik ilkeleriyle bağdaşmadığını dile getirdi.

Ciddi hata

Şehitlikteki Türk bayrağının kaldırılmasına, Bakü Üniversitesi öğrencileri ile Müsavat Partisi yetkilileri tepki göstermişti. Müsavat Partisi, “Bu tutum, Türk Devleti ve halkına yönelik hakarettir” açıklaması yapmıştı. “İkili ilişkilerdeki gerginlik bu denli ciddi siyasi hataların yapılması için neden olamaz” denilirken, ANS televizyonu da, mozolenin bayraksız görüntülerini yayımladı.
Azerbaycan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmaya tepki olarak 6 ay önce de Şehitlik Meydanı’nın hemen yanındaki Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait camiyi restorasyon gerekçesiyle kapatmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!