Tarih yazmıyoruz, yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Tarih yazmıyoruz, yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 00:00

‘Futbol diplomasisi’ dün Bursa’yı mekan seçti. Milli maçı izlemeye gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Cumhurbaşkanı Gül arasında görüşmeler yapıldı. Gül “Tarih yazmıyoruz, tarih yapıyoruz. Bir günde tarih yapılmaz” derken, Serkisyan “Diasporadan izin almaya değil, hükümetimin kararı konusunda bilgi vermeye gittim” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜL VE SARKİSYAN MAÇI BÖYLE İZLEDİ

STATTAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

SARKİSYAN BÖYLE KARŞILANDI / WEB TV



CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la yaptığı görüşmede iki ülkenin “tarih yazmadığını, tarih yaptığını” vurguladı. Sarkisyan da, Ermenistan diasporasıyla yaptığı görüşmelere açıklık getirerek, “Ben diasporaya izin almak için değil, Ermeni hükümetinin kararıyla ilgili bilgi vermek için gittim” dedi.

İki Cumhurbaşkanı Türkiye ile Ermenistan arasındaki milli maçı izlemeden önce Bursa’daki Almira Oteli’nde yaklaşık 1 saat süren heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti, daha sonra da başbaşa görüştü. Gül’ün Sarkisyan onuruna otelde verdiği yemeğin ardından da, iki cumhurbaşkanı ve beraberindekiler maçı izlemek için Atatürk Stadı’na gitti. Diplomatik kaynaklar, görüşmenin fevkalade bir ortamda geçtiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede şu değerlendirmede bulundu:

“Biz burada tarih yazmıyoruz, tarih yapıyoruz. Bir yılda büyük adımlar attık. Protokollerin imzalanmasıyla hukuki zemini yarattık. Önümüzdeki dönem, hukuki zeminle hazırlanan bu süreci hayata geçirmek olacaktır. Büyük zorluklarla karşılaştık. Bu zor meselelerin üzerinden geleceğiz. Bu sadece, bölgemizin, komşularımızın değil tüm dünyanın gözünü dikkatle diktiği ve olumlu bulduğu bir süreçtir. Tüm dünyanın gözü bizim üzerimizde. Tarih yapmak bir süreçtir. Bir günde yapılmaz.”

Alınan kararı bildirdik Sarkisyan ise şunları söyledi:

“Fevkalade olumlu adımlar attık. 31 Ağustos’tan sonra başlayan süreçte büyük zorluklar yaşadım. Bütün zorluklara karşı göğüs gerdim. Bilgilendirme sürecini (Diasporayı kastederek) zorluklara göğüs gererek yaptık. Diasporaya izin almak için gitmedim. Ermenistan hükümetinin aldığı kararlarla ilgili onları bilgilendirmek için gittim. Her iki tarafta da farklı düşünen toplumsal kesimler var. Attığımız adımı destekleyenler var. Önemli olan, bu adımların pozitif olduğunu düşünenlerin sayısının artmasıdır. Bu giderek de artacaktır. Çünkü biz iyi bir şey yapıyoruz. Doğru olduğuna inandığımız adımları atıyoruz’’

Yemekte Tatyos efendi dinlendi

TÜRK ve Ermeni heyetlerinin Almira Oteli’ndeki yemeğinde Tatyos efendinin eserleri Grup Tanini tarafından seslendirildi. Maç başlamadan önce üzerinde Azerbaycan bayrağı bulunan tişörtlerle Azerbaycan bayraklariyla stada girmek isteyen taraftarlarla polis arasında arbede çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!