Ankara Valisi: 500 öğrenci sağlık kontrolünden geçirilecek

Güncelleme Tarihi:

Ankara Valisi: 500 öğrenci sağlık kontrolünden geçirilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2009 11:09

Ankara Valisi Kemal Önal, domuz gribi vakası nedeniyle bir hafta süreyle tatil edilen Bilkent'teki BUPS İlköğretim Okulu dışındaki herhangi bir okulda tatilin söz konusu olmadığını, ayrıca 500 öğrencinin sağlık kontrolünden geçirileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Vali Önal yaptığı açıklamada, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve okul yönetiminden oluşan bir ekibin, okulda öğrenim gören 500 öğrencinin evlerine giderek, sağlık kontrollerinde bulunacağını söyledi.

Kontrole yönelik çalışmaların bu sabahtan itibaren başlatıldığını belirten Önal, okulda çocukları eğitim gören velilerin paniğe kapılmaması gerektiğini ifade etti.

BELEDİYE EKİBİ DEZENFEKSİYON YAPACAK

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ilaçlama ekibi, dezenfeksiyon işlemi için domuz gribi vakası görülen okula geldi.

İlaçlama ekibi yetkilisi Mehmet Dane, sınıflar ve tuvaletlerde dezenfekte işlemi yapacaklarını açıkladı.

Ankara Valiliği İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Denetim ekibine ait bir aracın da okula geldiği görüldü.

BAZI OKUL YÖNETİMLERİNDEN VELİLERE MESAJ

Bu arada, Ankara'daki bazı ilköğretim okullarının yönetimleri, velilerin cep telefonlarına mesaj göndererek, domuz gribi belirtilerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Mesajda “Yüksek ateş, öksürük, halsizlik, kusma, ishal belirtileri gösteren öğrencilerin tanı ve tedavileri yapılmadan okula gönderilmemeleri önemli rica olunur” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!