Olay vali ilk kez konuştu

Güncelleme Tarihi:

Olay vali ilk kez konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2009 13:15

Bakan danışmanlığından valiliğe, valilikten merkezeSami Bulut, Erzurum Valiliği'ne atanmadan önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın danışmanlığını yapıyordu. İmam Hatip kökenli Vali Bulut, "Hurriyet.,com.tr"nin sorusu üzerine , "Ben açıklamamı yaptım. İnanan inanır, inanmayan inanmaz" dedi.

Haberin Devamı

Vali'yi yakan kadın konuştu

Adam: Ben valiyim... Polis: Ben de başbakanım

"Polisin oyunu olduğunu sanmıyorum"

Bulut, Merkeze alınmasını kendisinin istediğini, bundaki amacın valilik makamını yıpratmamak olduğunu belirtti. Vali, polisin kendisini götürmesinin arkasında bir oyun olduğunu sanmadığını ve olayın spontene geliştiğini söyledi.

SAMİ Bulut, Erzurum valiliği'ne atanmadan önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın danışmanıydı. Vali Bulut'un, İl Genel Meclisi Üyesi kadınla "ormanda aşk yaptığı" iddiası üzerine merkeze alınmasına ilişkin dilekçe vermesini bakanlık yetkililerinin istediği öğrenildi.  Bakan danışmanlığından valiliğe atanan Bulut, adının aşk iddialarıyla anılması üzerine merkeze alındı.

İçişleri Bakanlığı'nda mülkiye müfettişi olarak görev yaparken, Beşir Atalay'ın İçişleri Bakanlığı'na atanması üzerine bu kez bakan danışmanı olarak görev yapan Sami Bulut, bir yıl önce Erzurum Valiliği'ne atanmıştı.

Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR



İmam Hatip mezunu

Vali Sami Bulut'un imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirten İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Bulut'un adının daha önce her hangi bir olumsuzluğa karışmadığını, saygın bir bürokrat olarak görev yaptığını söylediler.

Söyleyeceklerimi söyledim

İçişleri Bakanlığı yetkililerinin isteğiyle merkez valiliğine alınmasını isteyen Sami Bulut, "hurriyet.com.tr"nin sorusu üzerine, "Ben söyleyeceklerimi söyledim. Avukatım benimle ilgili haberleri çarptıranlar hakkında gerekli yasal işlemi başlatacak. Olmamış şeyleri sanki olmuş gibi yazıyorlar, söylüyorlar" dedi.

"Polisin oyunu olduğunu sanmıyorum"

Bulut, merkez valiliğine alınması ve olayın soruşturulmasına ilişkin dilekçeyi kendisinin vermesindeki amacı, "Valilik makamı yıpranmasın diye merkeze alınmayı istedim" diye açıkladı. Bulut, polis tarafından karakola götürülmesinin "planlı bir oyunun parçası olup olmadığı"na ilişkin soruya, "Polisin bir oyunu olduğunu sanmıyorum. Spontane gelişen bir olaydı" karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!