Devrimci Karargah operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Devrimci Karargah operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2009 14:02

İstanbul ve 4 ayrı ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan örgüt üyesi ve örgütle irtibatlı 17 kişinin, “sansasyonel eylem” hazırlığı içinde oldukları ortaya çıktı. Örgütün ayrıca lüks araçların yakılması, uçak kaçırma, siyasilere ve işadamlarına suikast gibi planlarının olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

29 Eylül’de devrimci karargâh örgütüne yönelik yapılan operasyonların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Örgütün uçak kaçırma eylemi planladığı, bunun için havalimanında bilgi toplamak için 2 kişiyi temizlik işçisi olarak soktuğu belirtildi.

Örgütün şifreli talimatlarının kod listesi de ele geçirildi. Buna göre uçak kaçırmanın kodu örgüt üyelerine şu şekilde belirtilmiş:

"k170/d71/w21 konum çok önemli ve stratejik f88+v54/81-103/22-11 konumu mümkün olamaz mı?"

Ulusal yayın yapan bir kuruluşa da saldırı düzenlediği belirtilirken bu kuruluşun örgütte ele geçirilen bilgelerde zaman grubu ismiyle yer aldığı ifade edildi. Yurt dışından gönderilen talimatın “Ergenekon soruşturmasında yapılan haberler nedeniyle zaman grubuna yönelik eylem yapın" şeklinde olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Bostancı'daki çatışmada öldürülen terörist Orhan Yılmazkaya'dan sonra örgütün Türkiye sorumluluğuna Ulaş Erdoğan'ın (31) getirildiği ifade edildi. Erdoğan'ın yakalandığı operasyonda, sevgilisi olan Türkçe öğretmeni Gamze C.'nin de örgüte eleman kazandırdığı öğrenildi.

Ulaş erdoğan'ın 1998 yılında ülkücü gruplarla Çeçenistan'a gittiği ve 14 ay burada Ruslara karşı savaştığı ortaya çıktı.

Erdoğan'ın ifadesinde kendisinin ve babasının işçi olduğunu söylediği gelen talimatların işçi sınıfına zarar vereceği için yavaşlatmaya çalıştığını söylediği belirtildi.

Örgütün yurtdışında olduğu belertilen liderinin demokratik açılım sürecine zarar verilecek eylemler" talimatı verdiği de iddia edildi.


Gözaltına alınan kişilerin üstlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, bol miktarda dijital malzeme, örgütsel doküman ve yayın ele geçirildi.

Ele geçirilen örgütsel malzeme ve yayınların incelenmesi sonucu sol örgütün, “lüks araçların benzin dökülüp yakılması, İstanbul ve İzmir'de lüks yatların yakılarak 'demokratik açılım' sürecinin sabote edilmesi, ulusal bir yayın kuruluşunun kamyonlarının ve depolarının yakılması, uçak kaçırma ve eski bir siyasi parti başkanı ile iş adamlarına yönelik suikast düzenlemek gibi sansasyonel eylem hazırlığı” içinde olduklarının anlaşıldığı açıklandı.

“Devrimci Karargah” örgütü üyesi oldukları bildirilen 17 kişi, şubedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!