Özel anlam yüklenmesin

Güncelleme Tarihi:

Özel anlam yüklenmesin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2009 00:00

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kuvvet komutanlarının TBMM’nin yeni yasama yılı açılış törenlerine katılmasına özel anlamlar yüklenmesinin doğru olmadığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında DTP, Meclis’e girdiğinden beri buradaki törenlere katılmayan Genelkurmay Başkanı’nın son tavrı gündeme geldi. Orgeneral Başbuğ’un tek istisnası ABD Başkanı Barack Obama’nın Meclis konuşması olmuştu. Obama sonrasında 29 Nisan’da düzenlenen basın toplantısında DTP’nin terör örgütü PKK’ya yönelik tavrının değişmesi gerektiğini, yoksa aynı çatı altında bulunmayacaklarını kaydeden Orgeneral Başbuğ’un 1 Ekim’deki Meclis açılış törenine katılmayacağı düşünülüyordu. Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler ise katılımla ilgili sorulara, “Bu katılıma özel anlamlar yüklenmesi ve bu doğrultuda değerlendirmeler yapılması doğru değildir” karşılığını verdi.

Suç duyurusu

Aralarında Ufuk Uras’ın bulunduğu bazı aydınların Orgeneral Başbuğ hakkında kaleme aldığı suç duyurusuna ilişkin olarak Tümgeneral Güler, “Kamuoyunun her şeyi en iyi şekilde değerlendirdiğine inanıyoruz” yanıtını verdi. “Suç duyurusunda bulunanların tehdit edildiği” yönündeki iddiaların basından görüldüğünü ifade eden Tümgeneral Güler, “TSK’nin, bu gibi davranışları tasvip etmesi söz konusu olamaz” dedi.

‘Çürük’ operasyonu

Adli Müşaviri Hakim Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok´un sahte çürük raporu ve yağma çetesi operasyonunda tutuklanmasıyla ilgili şöyle konuştu: “Türk Silahlı Kuvvetleri´nde rütbesi sıfatı ne olursa olsun suç işleyen personel hakkında gereği yapılır. Üçok’a isnat edilen eylemler TCK’da düzenlenmiştir, bu nedenle de soruşturmanın adli yargıda yapılması normaldir. Albay Üçok’un soruşturma dosyalarından bilgi sızdırdığına ilişkin iddialar için MSB tarafından soruşturma başlatıldı. Askeri Adalet müfettişleri görevlendirildi. Çürük raporu alanlarla ilgili iddialar da araştırılıyor.”

ISAF’a 1700 asker

Tuğgeneral Gürak, 1 Kasım’dan itibaren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) Karargâhı komutasının Türkiye’ye geçeceğini, asker sayısının 1700’e çıkacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!