Vali Bulut'un 1.5 yılı nasıl geçti

Güncelleme Tarihi:

Vali Bulutun 1.5 yılı nasıl geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2009 15:26

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hemşehrisi olan ve Erzurum'a 27 Nisan 2008’de atanan Vali Sami Bulut, göreve başladığından kısa bir süre sonra eleştirdiği için yerel gazete muhabiri Selami Küçükoğlu’nun vilayete fotoğraf makinası ile girişini yasaklamıştı.

Haberin Devamı

Kayserili olan 51 yaşındaki Sami Bulut, kısa bir süre sonra yasak kapsamına tüm basın mensupları için genişletmiş, gazetecilerin eylem yapmak üzere vilayet önüne toplanmalarıyla bu kararından vazgeçmişti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan ve ilk valiliğini Erzurum’da yapan Bulut, katıldığı ilk Cumhuriyet Bayramı balosunda eşini altı aydan beri Erzurum’a getirmediği için Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı tarafından eleştirilmişti. Başı kapalı olduğu için Erzurum’a hiç eşini getirmediği ileri sürülen Vali Bulut, ilçe ve köy ziyaretlerine basın mensuplarını da götürmüyor, vilayet basın bürosu aracağılıyla haber ve fotoğraf servisi yaptırıyordu.

Sami Bulut’un Erzurum’da görev yaptığı 1.5 yıllık icraatı sırasında en büyük eleştiriyi korumaları tarafından maça hazırlanması sırasında aldı. Cemal Gürsel Stadyumu’ndaki geçen mayıs ayında siyasetçilerle bürokrakların maçında Vali Bulut’un korumaları tarafından ayakkabalarının bağlanması ve eşofmanının giydirilmesi tüm çevrelerden büyük tepki gördü. Bürokratların takım kaptanlığını yapan Vali Sami Bulut’un takımı siyasetçilerle yaptığı maçı 7-1 kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!