Dünyanın ilk tesettür fuarı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın ilk tesettür fuarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2009 12:30

İstanbul'da, “İslami Moda ve Aksesuarları İhtisas Fuarı” 1 Ekimde açılıyor.

Haberin Devamı

Fuarı düzenleyen Demos Fuarcılık Organizasyon Firmasının Genel Müdürü Hüseyin Arslan, dünyanın ilk İslami moda fuarının İstanbul'da düzenleneceğini ifade ederek, fuara ilişkin tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Yaklaşık 5 aylık hummalı bir çalışma programı sürdürdüklerini ve yurt dışından birçok ülkeyle temasa geçtiklerini belirten Arslan, tekstil sektörünün krizden tesettür fuarıyla çıkacağını savundu.
İstanbul Fuar Merkezi'nde 1 Ekimde açılacak fuarın, 4 Ekime kadar devam edeceğini kaydeden Arslan, fuarın, yurt içi ve yurt dışındaki tesettür ürünleri üreticilerinden yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.
Fuarda, 2010 İslami moda trendlerinin sergileneceğini ifade eden Arslan, tesettür ürünleri üreticileri, perakendeci ve toptancılar ile yurt dışındaki İslami kıyafet ithalatçılarının fuarda bir araya geleceklerini belirtti.

-2010 YILI SEZON ÜRÜNLERİ-

Arslan, fuara katılacak yerli üreticilerin ciddi ihracat bağlantıları yapacağını, profesyonel ziyaretçilerin 2010 yılının sezon ürünlerini seçme imkanı bulacaklarını söyledi.
Katılımcı firmalar ve modacıların yeni sezon kreasyonlarını, stantların yanı sıra defileler ile de tanıtma imkanı bulacaklarını ifade eden Arslan, tasarımcılar ve firmaların 2010 şal, eşarp, pardösü ve manto tasarımlarıyla yarışmalara katılabileceklerini belirtti.
Tesettür fuarının, ülkenin tekstil ihracatına yeni bir açılım getirmesini beklediklerini anlatan Arslan, fuarın, yurt dışı tanıtım çalışmalarıyla 3 bin yabancı profesyonel ziyaretçiyi ve yurt içi tanıtım çalışmalarıyla da 12 bin yerli ziyaretçiyi ağırlayacağını kaydetti.
Arslan, tesettür kıyafetlerin yanı sıra konsepte uygun olan pantolondan gelinliğe, gece kıyafetlerine ve çocuk kıyafetlerine kadar her türlü ürünün sergileneceği fuara, İran, Suriye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Libya, Fas, Türk Cumhuriyetleri, Lübnan, Mısır, Ürdün, Malezya, Hong-Kong, Endonezya, ABD, Fransa, Kanada ve Almanya'nın yer aldığı 30'dan fazla ülkenin katılacağını bildirdi.

"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!