Karargâh Evleri savcısına tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Karargâh Evleri savcısına tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2009 02:16

Karargah Evleri Soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Ziya Üçok, sahte çürük raporu hazırlayan çete üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

istanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında sanatçılarında bulunduğu bir çok kişiye sahte çürük raporu hazırlayan çeteye baskın düzenledi. Polisin 30 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 14 kişi gözaltına alınarak poliste sorgulandı. Gözaltına alınanlar arasında iki sivil memur, iki hayat kadını, iki emekli astsubay ve bir emekli binbaşı da bulunuyor. Operasyonda Askeri Savcı Albay Üçok da şüpheli olarak yer aldı. Üçok dün saat 09.00 sıralarında istanbul Cumhuriyet Savcılığı´nın Beşiktaş´daki adliye binasına gelerek savcıya verdi. Albay Üçok, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle akşam saatlernide mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkeme tarafından yeniden ifadesi alınan Albay Üçok gece saat 01.00 sıralarında suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak ve yağmaya azmettirmek suçlamasıyla tutuklandı. Üçok adliyeden Hasdal Cezaevi’ne götürüldü. Gözaltındaki 14 kişinin polisteki işlemleri sürüyor.

Tanınan soruşturmaların adamı

Haberin Devamı

‘Karargah Evleri’ soruşturmasını yürüten Üçok’un ismi ilk olarak Askeri Yargıtay Başkanlığı ve Yargıtay Başsavcılığı’na 22 Aralık 2008’de gönderilen esrarengiz ihbar mektuplarıyla gündeme geldi. Mektupta, dönemin Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz`ın, Üçok ve Hava Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik`le birlikte işbirliği yaparak belediyenin değerli taşınmazlarını ele geçirmeye çalıştığı iddia edildi. İnceleme sonunda Üçok`a ‘kınama cezası` verildi. Üçok, ikinci kınamayı, yardımcısı Hâkim Yüzbaşı Mehmet Çelik`in Konya’da karıştığı silahlı tehdit olayındaki bir soruşturma nedeniyle aldı. Üçok’un savcılığa, Çelik’in yerine bir başkasının fotoğrafını gönderdiği öne sürüldü. Üçok, dtp Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın da içinde olduğu sahte çürük operasyonu soruşturmasını da yürütmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!