Kaybolan 4 çocuktan hala haber alınamıyor

Güncelleme Tarihi:

Kaybolan 4 çocuktan hala haber alınamıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 14:20

Diyarbakır'da 18 gün önce bakkala gitmek için evden çıkan 8 yaşındaki kız çocuğu, geri dönmedi. Kayseri'de ise bayram şekeri toplamak için evden çıkan 2'si kardeş 3 çocuktan haber alınamıyor.

Haberin Devamı

Şampuan almaya gitti 18 gündür kayıp / Foto-galeri

Şeker toplanaya giden 3 çocuktan haber yok / Foto-galeri

Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Semti'ndeki Benusen Mahallesi'ndeki evlerinden bakkala gitmek için çıkan 8 yaşındaki Leyla Baykuşak geri dönmeyince, aile, emniyete başvurdu.

Veysi Baykuşak, Şehitlik 100. Yıl İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi kızının 18 gün önce bakkala şampuan almak için gittiğini ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını, hiç kimseyle bir sorunları olmadığını söyledi. Baykuşak, “Allah rızası için kızımı kim götürdüyse geri versin, geri getirsin” dedi.
Kaybolan kızın annesi Ayşe Baykuşak da perişan olduklarını ifade ederek, gözyaşları içinde, “Kızım 10 dakika içinde kayboldu. Getirsinler kapıya bıraksınlar. Mahvolduk. O daha küçücük bir çocuk. Neden bulunamıyor” diye konuştu.

ŞEHİRDE RESİMLERİ DOLAŞTIRILDI

Bu arada, Diyarbakır'da yoksul vatandaşlara yaptığı yardımlarından dolayı “Derman Baba” olarak tanınan hayırsever Yılmaz Acun, konuya dikkat çekmek için, kendi imkanı ile kiraladığı motosiklete kayıp çocuğun resimlerinin basılı olduğu kartonları asıp, Ofis semtinden ailenin oturduğu mahalleye kadar tur attı.
Kayıp çocuğun evinin önünde konuşan Acun, Leyla'nın 18 gündür emniyetin çalışmasına rağmen henüz bulunamadığını belirterek, “Emniyet yetkilileri her gün bilgi veriyor. Ancak burada insanlara da görev düşüyor. Allah için peygamber için Leyla'mızı geri verin. Bu anne baba mağdur, perişan haldeler. İnsanlık adına ben yalvarıyorum, kim götürdüyse Leyla'yı bıraksın. Hiçbir anne, babanın yüreği yanmasın” dedi.

Haberin Devamı

KAYSERİ'DE BAYRAM ŞEKER TOPLAMAYA GİDEN 3 ÇOCUKTAN HABER YOK

Kayseri'nin Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi Hunat Sokağı'nda, bayramın 2'nci günü şeker toplamaya çıkan 2'si kardeş 3 çocuk, esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve kardeşi 7 yaşındaki Dilruba Tekin ve komşularının kızı 10 yaşındaki Türkan Ay, birlikte bayram şekeri toplamak için çıktıkları evlerine bir daha dönmedi.

Çocuklarını en son pazartesi günü akşam saatlerinde gördüğünü ifade eden kaybolan çocuklardan Ahmet ve Dilruba kardeşlerin annesi Leyla Tekin, bayramlarının acıya dönüştüğünü belirtti. Çocuklarını bulmak için bakmadık yer bırakmadıklarını dile getiren gözü yaşlı anne Leyla Tekin, yetkililerden biran önce çocuklarını bulmalarını istedi.

Haberin Devamı

Ailenin büyük çocuğu Ömer Tekin de bayram şekeri toplamak için çıkan kardeşlerini çevreden de görenlerin olmadığını söyledi. Bayram sevinçleri yarıda kesilen Ay Ailesi de tıpkı Tekin Ailesi gibi polisten gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Çocukların aileleri ve polis, Talas İlçesi, Ali Dağı ve kent genelinde gölet, kuyu, mağara, asansör boşlukları, inşaat alanları ve ıssız bölgeler başta olmak tüm parkları tek tek arıyor. Ahmet ve Dilruba kardeşlerin annesi Leyla Tekin, bayramlarının acıya dönüştüğünü belirtti. Çocuklarını bulmak için bakmadık yer bırakmadıklarını dile getiren gözü yaşlı anne, yetkililerden biran önce çocuklarını bulmalarını istedi. Çocukları şeker toplarken de gören olmadığını söyleyen Türkan'ın annesi Özlem Ay ise “Kızım 10 yaşında. Kaybolacak bir çocuk değil. Aklımıza kötü şeyler geliyor. Endişe içindeyiz” diyerek ağladı.

Haberin Devamı

Melikgazi Belediyesi'nde temizlik şirketinde çalışan baba İbrahim Ay ile işçi emeklisi baba Hamza Tekin de çocuklarının bulunmasını istedi. Polis, çocukları aramayı sürdürüyor.

Öte yandan, Uğurevler Mahallesi’nde 11 yaşındaki Fatih Elbistan'ın da kaybolduğu iddiasıyla ailesinin polise başvurduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!