Münevver cinayetinde 7 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Münevver cinayetinde 7 gözaltı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 10:10

Kafası testere ile kesildikten sonra cesedi Etiler'deki çöp konteynırına atılan 18 yaşındaki Münevver Karabulut'un katil şüphelisi olarak aranırken Cem Garipoğlu'nun saklanmasına yardım edenlerin tespit edilmesi amacıyla başlatılan operayon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Cinayet günü yaptığı telefon görüşmeleriyle Cem'in kaçışını organize ettiği öne sürülen tutuklu baba Nida Garipoğlu, bir kez daha sorgulanacak.

Haberin Devamı

CEM'İN BABASININ ŞOFÖRÜ DE GÖZALTINDA

Polis, Cem'in babası Nida GaripoÄŸlu'nun ÅŸoförü ile ÅŸoförün eÅŸinin de aralarında bulunduÄŸu 4 kiÅŸi Ä°stanbul'da gözaltına alındı. Bu kiÅŸiler AsayiÅŸ Åžube Müdürlüğü'nde Cem'in 197 gün nasıl saklandığı konusunda sorguya alındı.   Â

BİR GÖZALTI DA ADANA'DA

Cem Garipoğlu'nun ailesinin satın alma işlerine baktığı belirtilen 47 yaşındaki Mehmet Karakayalı, bayram için geldiği memleketi Adana'da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Garipoğlu Şirketler Grubunun satın alma müdürü Mehmet Karakayalı'nın bugün emekli olmayı planladığı belirtildi.

/images/100/0x0/55eabf70f018fbb8f894291d

Mehmet Karakayalı

Eşi ve çocuklarını oturduğu evinden bugün sabah Adana polisi tarafından gözaltına alınan Mehmet Karakayalı'nın ilk sözleri, ''Beni ne zaman gelip alacaktınız diye bekliyordum'' demek oldu. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve Garipoğlu ailesinin satın alma işlerini yürüttüğü belirtilen Karakayalı, karayoluyla İstanbul'a gönderildi.  Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürelen Karakayalı'nın gözaltına bulunan diğer kişilerle birlikte sorguya alınacağı belirtildi.

Ä°ZMÄ°R'DE BORDO BERELÄ° AVI

Dün Cemil Baran'ın cinayetle ilgisi olduğunu iddia ettiği Ahmet isimli bordo bereli subayı bulmak için İzmir'de operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlar sırasında 2 kadın gözaltına alındı.
 
GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ

Haberin Devamı

İşte Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişinin isimleri:

Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur, Kamuran Batur, Habib Kurt, Hakan Çiçek.

 

ÜÇÜNCÜ KEZ SORGULANIYORLAR

 

Gözaltına alınan Ahmet Batur, Habib Kurt ve Mehmet Karakayalı'nın 3'üncü defa cinayetle ilgili sorgulandığı öğrenildi.

 

Haberin Devamı

Bu üç kişinin cinayetten 3 gün sonra 6 mart 2009 tarihinde ilk olarak cinayetle ilgili sorgulandıkları, Hüseyin Çapkın'ın İstanbul'a atanmasının ardından 18 Ağustos 2009 tarihinde yine Garipoğlu ailesinden kişilerle birlikte tekrar gözaltına alınarak sorgulandıkları öğrenildi.

 

BABA GARÄ°POÄžLU BÄ°R KEZ DAHA SORGULANACAK

Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun yeniden ifadesine başvurulacak. Gömleğinde tespit edilen kan lekesinin Münevver Karabulut’a ait olduğu belirlenince adam öldürmeye iştirak suçundan 27 Nisan 2009’da tutuklanan Mehmet Nida Garipoğlu’nun ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca Silivri Cezaevi’ne faks gönderildi.

Haberin Devamı

Baba Garipoğlu’nun olay günü yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle Savcı Faruk Erşen Yılmaz tarafından ifadesinin alınacağı öğrenildi.

 

 

 

 

 










 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!