Sel kurbanlarının karışan cenazeleri değiştirildi

Güncelleme Tarihi:

Sel kurbanlarının karışan cenazeleri değiştirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2009 13:05

İSTANBUL’daki sel felaketi kurbanlarından TIR şoförü Hüseyin Türkmenoğlu ile temizlik işçisi Necati Topkaya’nın morgda karıştırılan cenazeleri, bugün değiştirildi.

Bu nedenle Topkaya’nın Türkmenoğlu zannedilerek Gaziantep’te toprağa verilen cenazesi, mezardan çıkarılarak yakınlarına verildi. İstanbul'dan getirilen Türkmenoğlu'nun cenazesi de toprağa verildi.

Selde yaşamını yitiren 41 yaşındaki Necati Topkaya adıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda bekletilirken, Topkaya Ailesi almaya geldikleri cenazelerinin kendi cenazeleri olmadığını söyledi. Bunun üzerine yapılan araştırmada bu cenazenin Gaziantepli 39 yaşındaki Hüseyin Türkmenoğlu’na ait olduğu anlaşıldı. Necati Topkaya’nın cenazesinin ise Türkmenoğlu sanılarak Gaziantep’te toprağa verildiği belirlendi.
Yanlışlığın ortaya çıkması üzerine Adli Tıp Kurumu morgunda bekletilmekte olan Türkmenoğlu’nun cenazesi dün gece Gaziantep’e götürüldü. Türkmenoğlu’nun yakınlarının yanı sıra, Gaziantep’te toprağa verilen Necati Topkaya’nın yakınları da aynı uçakla Gaziantep’e geldi. Gece Asri Mezarlık Morgu’nda bekletilen Hüseyin Türkmenoğlu’nun cenazesi, sabah aile mezarlığına götürüldü. Cenaze değişimi sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Savcısı Erhan Orkun’un talimatıyla gazeteciler polis tarafından mezara yaklaştırılmadı.
Adli Tıp Kurumu uzmanı ve polis olay yeri inceleme ekiplerinin de katıldığı cenaze değişimi sırasında ölenlerin yakınları da mezarın başına alınmadı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmada, Necati Topkaya’nın cenazesi 4 gün gömülü kaldığı mezardan çıkarılarak ailesine teslim edilirken, boşalan mezara ise Hüseyin Türkmenoğlu’nun cenazesi defnedildi.

Necati Topkaya’nın cenazesi karayoluyla İstanbul’a götürülürken, Türkmenoğlu’nun yakınları ise meydana gelen karmaşanın hastanede tabutların karışmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Türkmenoğlu’nun cenazesiyle ilgili belirsizliğin kardeşi İbrahim Türkmenoğlu’ndan alınan doku örneklerinin karşılaştırılmasıyla kesinlik kazandığı da belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!