Kopya kart çetesi

Güncelleme Tarihi:

Kopya kart çetesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2009 00:00

Yabancılara ait kredi kartı bilgilerini internetten satın alıp, boş ATM kartlarının manyetik şeritleri üzerine ‘Papağan’ adı verilen encoder cihazıyla yükleyerek içini boşaltan 6 kişilik çete çökertildi.

Haberin Devamı

ANTALYA Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, bir süredir izlediği kopya kredi kartı çetesine yönelik operasyon düzenledi.

Özellikle yabancılara ait kredi kartlarını kopyalayıp, anlaşmalı işyerlerinden komisyon karşılığında para çeken Kenan D., Abdurrahim Ö., Fatih S., Seyit Ali B., Necati U. ve Semiha K., yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin evleri ve işyerlerinde yapılan aramalarda, başkalarına ait kredi kartı bilgileri kopyalanmış 35 kart, 7 pos cihazı, 2 dizüstü bilgisayar ve kartları kopyalamada kullanılan ve “Papağan” denilen encoder cihazı ele geçirildi.

Şüphelilerin anlaşma yaptıkları işyerlerinin pos cihazlarını kullandıkları ve karşılığında komisyon ödedikleri ortaya çıktı. Ayrıca Semiha K.´nin göstermelik bir tekstil şirketi kurduğu ve pos cihazı alarak yükledikleri kartlardan para çektiği belirlendi. Altı kişi, poliste üç gün süren sorgularının ardından Adliye´ye sevk edildi. Polisin geçen ay 12 kopya kartla yakaladığı aynı çeteden Bülent D., cezaevine gönderilmişti. Kopya kartlarla 2 milyon lira para çektikleri belirlenen şüphelilerin pahalı evlerde oturdukları ve cip kullandıkları da görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!