Tekzip metni

Güncelleme Tarihi:

Tekzip metni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2009 00:00

Gazetenizin 07.06.2009 tarihinde 27. sayfasında yayınlanan “Hâkim baba pencereden gözaltına aldırdı” başlıklı yazınız ile kamuoyuna yanlış bilgi verilerek müvekkilim Sayın Hâkim’in şahsı ve mesleği büyük bir zan altında bırakılmıştır.
Olay tamamen Ayten Erol isimli şahıs ile Müvekkil Sayın Hâkim’in eşi arasında yaşanmış olup Ayten Erol isimli kişinin hakaretleri karşısında şikâyetçi olan Sayın Hâkim’in eşinin talebi ve olay günü nöbetçi olan Cumhuriyet savcısının talimatı ile Ayten Erol isimli kişi görevli polislerce ifadesi alınmak üzere karakola götürülmüş ve hakkında işlem başlatılmıştır.
Bu şikâyet ile ilgili soruşturma halen devam etmekte olup müvekkilin eşinin şikâyetini geri aldığı hususu doğru değildir. Bu olayda müvekkilin polis memurlarına herhangi bir talimatı ve emri olmamıştır. Müvekkilin yaptığı tek olay, nöbetçi savcının talimatı üzerine, polis ekiplerinin olay yerine gelmek üzere olduğunu koruma görevi yapan polise bildirmektir. Nitekim Emniyet kayıtları bunu teyit etmektedir.
Ortada bir gözaltı ya da tutuklama yoktur. Kaldı ki Ayten Erol isimli kişi ile müvekkilin hiçbir konuşması dahi olmamıştır.
Taraflı habercilik sonucunda müvekkilimin şahsi ve mesleki saygınlığına gölge düşürülmek istenmiş, gerek şahsı ve gerekse mensubu bulunduğu adalet teşkilatı mensupları bu haberle rencide edilmiştir. Basın ilkelerini alt üst eden, hangi amaca hizmet ettiği bilinmeyen haberiniz gerçeği yansıtmamaktadır. Olay yargıya taşınmış olduğundan sorumlular hakkında işlem yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla tekziben duyurulur.
Küçükçekmece Hâkim Erol Dumrul
Vekili Av. Ahmet Karakurt


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!