3 evlat kaybetti

Güncelleme Tarihi:

3 evlat kaybetti
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 27, 2009 14:09

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şehit yakınlarına verdiği iftar yemeğinde aynı masada oturan şehit Mehmet Gidiş'in annesi Sultan Gidiş, Diyarbakır'daki hasta annesini ziyareti sırasında DHA'ya konuştu. Diyarbakır Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 90 yaşındaki annesi Nafiye Koç'u ziyaret eden Sultan Gidiş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den akan kanın durdurulması ve barışın sağlanmasını istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE GÃœL'ÃœN KONUÅžTUÄžU O ÅžEHÄ°T ANNESÄ°

 

Türkçe bilmediÄŸi için kardeÅŸi Alican Koç'un tercüme ettiÄŸi Kürtçe konuÅŸmasında Sultan GidiÅŸ, CumhurbaÅŸkanı Abdulah Gül'ün çok temiz ve güzel konuÅŸtuÄŸunu söyledi. Ä°ftar yemeÄŸinde Abdullah Gül'ün kendisine, "Bundan sonra kan dökülmeyecek, kavga olmayacak" dediÄŸini belirten Sultan GidiÅŸ, kendisinin de buna inandığını söyledi. Sultan GidiÅŸ, CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ün "Bundan sonra hep böyle aynı sofrada oturacağız. Kürt, Türk, Çerkez, Laz hepsi kardeÅŸtir. Artık inÅŸallah bundan sonra kan akmayacak. Ne bizim ne de onların (daÄŸdakilerin) anaları aÄŸlamayacak" dediÄŸini aktardı.Â

 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den bazı taleplerde bulunduğunu belirten Sultan Gidiş, "Hacca gitmek için kayıt yaptırmıştım zaten. Bu konuda yardımcı olmasını istedim. Ayrıca akan kanın durması ve barışın sağlanmasını istedim. Bu acıyı ben çektim, başka analar çeksin istemiyorum. Şimdi bütün Türkiye'yi verseler oğlum geri gelecekmi, bu mümkün olabilir mi? Bu yüzden akan kanın durması ve barışın sağlanması gerekir" dedi.

 

TÃœRK VE KÃœRT KARDEÅžTÄ°R

Sultan Gidiş'in kardeşi Alican Koç, ablasının büyük acılar yaşadığını belirterek, birlik ve barış mesajları verdi. Alican Koç, "Almanya 1945'te savaştan çıktı ve 1960'ta işçi almaya başladı. Türkiye 100 yıldır savaştan çıktı, biz hala birbirimizle uğraşıyor. Yazık değil mi bu ülkeye, bu millete. Ayrı gayrımız var mı, nedir bu acılar. Barış ve kardeşlik istiyoruz. Akan kanın durmasını istiyoruz. Benim belki bin tane akrabam var. Gaziantep, Adana, izmir ve istanbul'da yaşıyorlar. Her birimiz Türkiye'nin bir köşesinde yaşıyoruz. Ablamın bir gelini de Türk'tür. Yani artık Türk, Kürt ayırımı kalmamış, akraba ve aile olmuşuz. Türk ve Kürt kardeştir o zaman bu acılar niye olsun, neden yaşansın. Gece gündüz ablam uyuyamıyor oğlunun acısından. Bütün Türkiye'yi ablama verseler bu acı dinecek mi ? Bu yüzden barışın biran önce sağlanması lazım" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

3 ÇOCUĞUNU KAYBETTİ

Aslen Diyarbakırlı olan Sultan Gidiş, Batmanlı Abdulladi Gidiş ile evlendikten bir süre sonra Gaziantep'e yerleşti. 7'si erkek 3'ü kız olmak üzere 10 çocuk annesi Sultan Gidiş'in 8 yaşındaki oğlu İhsan Gidiş, kan kanserinden öldü, 28 yaşındaki oğlu Cengiz Gidiş ise trafik kazasında öldü. 20 yaşındaki oğlu Mehmet Gidiş ise geçen yıl vatani görevini yaptığı Şırnak'ta mayın patlaması sonucu şehit oldu. 70 yaşındaki eşi Abdulhadi Gidiş de vefat eden Sultan Gidiş, Gaziantep'te hem çocuklarına hem de ölen oğlu Cengiz Gidiş'in eşi ve 4 çocuğuna bakıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!