Erciyes’te uluyorsan Ankara’da da uluyacaksın

Güncelleme Tarihi:

Erciyes’te uluyorsan Ankara’da da uluyacaksın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 00:00

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP’nin suçlamalarına basın toplantısıya yanıt verdi. Bozdağ “Erciyes’te kurt olup Ankara’da susmak olmuyor. Orada uluyorsan burada da uluyacaksın” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin demokratik açılımla ilgili “ABD projesi ve ihanet” suçlamalarına AK Parti’den yanıt geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Abdullah Öcalan’ın asılmasını engelleyen liderler zirvesinin, mutabakatı ve idamı askıya alan AB belgelerindeki imzaları gösterdi. Bozdağ, şunları söyledi:

Hemen hain diyorlar

Bu proje milli bir projedir. Sayın Devlet Bahçeli hep Türkiye Cumhuriyeti devletini küçük görme, iş yapamaz görme, her iyi işin arkasında bir yabancı parmağı arama kompleksinden vazgeçmelidir. Hayatları siyaseti dizayn etmekle geçenlerin, milli politika karşısında komplekse kapılmaları da normaldir.

‘Kanı durduralım’ diyorsunuz birileri ‘Hain’ diyor. ‘Türkiye güçlü olsun’ diyorsunuz, hemen hain damgası vuruyorlar. MHP terör sorununun çözülmesinden, şehit cenazelerinin bir daha olmayacak olmasından rahatsız mıdır? Asıl ihanet kanın akmasından yana tavır koymak, gözyaşının dinmesinden rahatsız olmak, hamaset yapacak şehit cenazeleri gelmeyecek diye paniğe kapılmaktır. Hitler de milliyetçiliği bir noktaya götürdü, ama kaybeden Almanya oldu.

1991’de Leyla Zana’nın, Ahmet Türk’ün içinde bulunduğu SHP’li koalisyona MHP güvenoyu verdi. MHP’nin mantığıyla -ki biz buna katılmıyoruz- MHP o zaman PKK’yı mı iktidara taşıdı? Türkeş 1992’de Leyla Zana’nın da içinde bulunduğu DEP heyetiyle görüştü. O zaman MHP 17 sene önce PKK ile müzakere mi başlattı? Böyle hastalıklı bir mantıkla biz hangi olayı değerlendirebiliriz?

MHP taşerondu

Esas Amerikan projesi, bölücü başının boynundan ipi çıkarmaktı. Bu projesinin taşeronluğu da MHP yapmıştır. PKK’yı Türkiye’de ilk ve son defa muhatap alan bunlardır. Terör örgütüne ‘Eylem yapmayın’ diyen resmi belgede üç genel başkanın imzası var. Şimdi kalkıp orada burada gürlemek olmuyor. Erciyes’te kurt olup Ankara’da susmak olmuyor. Orada uluyorsan burada da uluyacaksın. Milletin yanında erkek, Ankara’da ürkek. Mayın yasasında Meclis’i 40 gün kilitlediler. İdamın kaldırılması 1 günde geçti. Böyle bir basın toplantısı yaptığımız için üzgünüm. Ama çukurda yapılan bir siyasete cevap vermek zorundaydık. Eğer cevap vermesek kendimizi suçlu hissederdik.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!