Ergenekon ile Türkiye’nin çökertilmesi hedeflendi

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon ile Türkiye’nin çökertilmesi hedeflendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 00:14

Ergenekon ana davasının 104’üncü oturumu dün yapıldı. Duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Danıştay saldırısı davası sanıklarından Avukat Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ın da bulunduğu 27’si tutuklu 32 sanık katıldı.

Silvri Cezaevi kampüsü içinde, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonuna davaların birleştirilmesinin ardından ilk kez gelen ve Ergenekon sanıklarıyla ilk kez aynı ortamda bulunan Osman Yıldırım, avukatının olmadığını, korkudan kimsenin avukatlık yapmadığını belirterek, "Avukat istemiyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Avukat korkmaz, niye korksun? Suçlandığınız konu avukat gerektiriyor" yanıtını verdi.

Davada örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, Ergenekon operasyonuyla Türkiye’nin çökertilmesinin hedeflendiğini savundu. İlsever, şunları söyledi:

"İddianamede beni ve Doğu Perinçek’i Abdullah Öcalan’la görüşmekle suçlayanlar, bugün Öcalan’ın her sözünü manşetlere taşıyorlar. Ergenekon dalgalarıyla TSK yıpratıldı, başta üniversite ve yargı, tüm devlet kurumları ve halk baskı altına alındı. Bu aşamada AKP-PKK ittifakıyla ’Kürt Açılımı’ gündeme getirildi. Talatpaşa Komitesi’nin yurt dışındaki çalışmalarının aydınlatılması için dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in tanık olarak dinlemesini istiyorum. İsviçre Adalet Bakanı, İsviçre televizyonlarına yaptığı açıklamada, Çiçek ile görüştüğünü, Çiçek’in kendisine Perinçek’in İsviçre’de cezalandırılmasına Türkiye’nin tepki göstermeyeceğini, Perinçek’in AKP’ye sert muhalefet ettiğini söylemiştir."

Aynı davada tutuksuz yargılanan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un avukatları, Selçuk’a "beyin embolisi" teşhisi konulduğuna ilişkin yazıyı mahkemeye sundu. 10 gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Selçuk’un tedavisi devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!