Türkiye de alev alev

Güncelleme Tarihi:

Türkiye de alev alev
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 00:00

Orman yangınları dün ülkemizde de korkuttu. Yurdun çeşitli yerlerinde çıkan yangınlarda yaklaşık 300 hektarlık orman ve ekili alan zarar gördü.

Haberin Devamı

YANGINLARDAN FOTOĞRAFLAR

İzmit’e bağlı Kulfallı Köyü’nde dün saat 11.00 sıralarında, yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle genişledi. Havadan ve karadan müdahale sonucu 3 saatte kontrol altına alınan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle yeniden büyüdü. Yangına, karadan çok sayıda itfaiye aracı, arazöz ile havadan da 5 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter müdahale etti. Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Yangında 100 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Yalova’nın Armutlu İlçesi’nde ormanlık bölgede 50 hektarlık fıstık çamı ekili ağaçlandırma alanı kül olurken, Denizli’nin Başkarcı bölgesinde de bir yangın çıktı ve 20 hektarlık orman zarar gördü.

Bursa’nın Büyükorhan İlçesi’nde Akçasaz köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında çıkan yangındaysa 13 hektar orman alanı kül oldu. Antalya’nın Alanya İlçesinde çıkan orman yangınında, 4 hektar orman alanı zarar gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!