"Türk bayraklarıyla gezin verginiz insin"

Güncelleme Tarihi:

Türk bayraklarıyla gezin verginiz insin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 10:22

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'dın Didim İlçesi'nde Doğuş Grubu'na bağlı D- Marin tarafından yaptırılan Didim Yat Limanı'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada, yatların üzerindeki yabancı bayraklara değinerek, "'Yatlardaki yabancı bayrakları kaldırın' diyoruz. Türk bayrağını as ve vergiyi de biz düşürüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

AÇILIŞTAN FOTOĞRAFLAR

Yabancı bayraklı Türk gemilerine yönelik yeni bir düzenleme yapacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlk Bakanlar Kurulunda yatlara yönelik olarak vergilendirmedeki yapıyı değiştiriyoruz, ama tabii şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz.

Maalesef tabii ülkemizdeki birçok yat sahiplerinin yabancı bayraklı olarak dolaşmaları vardı. O da doğrusu bizi rahatsız ediyordu. Tanıyoruz biliyoruz ki bu Ahmettir, Mehmet'tir. Arkadaki bayrağa bakıyoruz yabancı bayrak. Şimdi 'bu bayrakları kaldırın' diyoruz. Türk bayrağını as ve vergiyi de biz düşürüyoruz. Yabancı denizlerle Türk bayrağıyla dolaş. Bu da Bakanlar Kurulu kararından sonra ciddi bir sıçrama getirecek. Diğer yatlarla ilgili vergilendirmelerde bunu düşünüyoruz.”

VERGİLENDİRME DEĞİŞECEK

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk Bakanlar Kurulu toplantısında yatlara yönelik olarak vergilendirmedeki yapıyı değiştireceklerini söyledi.

Doğuş Holding tarafından Aydın'ın Didim ilçesinde yaptırılan D-Marin'in açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 3 tarafının denizlerle kaplı olduğunu, ancak sadece bunu konuşmanın bir şey kazandırmadığını, Hükümetleri döneminde bir şeylerin olmaya başladığını anlattı.

Denizcilik meslek yüksekokullarını kurmaya başladıklarını, geçen hafta denizcilik meslek yüksekokulu açılışı gerçekleştirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Babam gerçi kıyı kaptanıydı. Hep sorardım 'Rize'nin çocukları niçin acaba artık denize küskün?' diye. Eskiden kaptan olurdu, denizci olurdu vs. vs. ama şimdi niye yok? İşte bundan. Bunları, biz denizle iç içe olan yerlerde bu okulları çoğaltarak inşallah denizcilikte sadece işin işletmesinde, ticaretinde değil, inşasına varıncaya kadar her alanda, balıkçılığına varıncaya kadar, biz yeniden olacağız. Yeniden denizle barışık bir Türkiye. Turgutreis'i neyse, Barbaros'u neyse, işte bunları yeniden inşallah bizler de izleyeceğiz. O yolda olacağız. Gerçekten özel sektör yatırımları Türkiye'nin motoru oldu. Türkiye'nin itici gücü oldu. İstikrar ortamı güven ve huzur ortamı bizim kendi yatırımcılarımıza da yeni imkanlar yeni ufuklar açtı. Milletimizle el ele, özel sektörümüzle el ele huzur içinde kardeşlik içinde yarınlara yürümeye devam edeceğiz. Hiç tereddütümüz yok. Şüphemiz kesinlikle yok. Şunu bütün samimiyetimle söylüyorum, Türkiye'yi çok güzel günler bekliyor. Bundan hiç endişeniz olmasın ve bunu hep beraber göreceğiz, birlikte yaşayacağız. Türkiye artık yıllardır özlediği, yıllardır beklediği o günlere kavuşacak. O günler artık bize uzak değil. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!