İmralı’yı unutun

Güncelleme Tarihi:

İmralı’yı unutun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri resepsiyonunda bir gazetecinin sorduğu soruyu yarıda kesip, “İmralı’yı falan unut, geç. Sen soruyu başka türlü sor. Onlar muhatap değil” dedi.

Haberin Devamı

RESEPSİYONDAN KARELER

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Kürt açılımında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın muhatap olmadığını net sözlerle açıkladı. Gül, “İmralı’yı falan unutun. Onlar muhatap değil” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan’ın Türkiye’nin BM Nezdinde Daimi Temsilciliğe atanması dolayısıyla Sheraton Oteli’nde verdiği resepsiyona katıldı. Gül, bir gazetecinin “İçişleri Bakanı’nın temasları devam ediyor. Bir yandan da İmralı’dan bir yol haritası...” sözleri üzerine, “İmralı falan onları unut, geç. Sen soruyu başka türlü sor. Onlar muhatap değil” dedi. “Gül şunları söyledi:

“Türkiye’de bir mesele var. Herkesin kendi meselesini, problemini kendisinin çözmesi gerekir. Bir ülke kendi sorunlarını kendi inisiyatifiyle çözmezse, başkaları günü gelir daima bunu istismar eder. Tüm bu konuları cesur bir şekilde çalışmak, Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızın birliğini, beraberliğini daha güçlendirmek herkesin vatanına, ülkesine, Türkiye Cumhuriyeti’ne olan aidiyetini daha güçlendirmek yönünde yapılacak çalışmalar doğrudur, diye düşünürüm.

Üniter yapı daha güçlenmeli

Bütün bu çalışmalar neticesinde Türkiye’nin üniter yapısının daha güçlü hale gelmesi gerekir, ileride herhangi bir tehdit olmaması gerekir. Çünkü birliğimiz ve beraberliğimiz her şeyin önünde gelir. Tüm bunları yaparken de medeni, büyük, güçlü bir ülkenin öz güveni içerisinde hareket etmek gerekir. Tartışmaları hep bu yönde görmek gerekir. ‘O şunu söylemiş, bunu söylemiş’ gibi başka yönlere çekmemek gerekir. Bunlar Türkiye’nin kendi inisiyatifidir. Böyle gerekir. Tekrar söylüyorum, her ülkenin kendi sorununu kendi gücüyle çözmesi gerekir. Yoksa günü gelir başkası istismar eder. Vaktiyle de istismar etmişlerdir.” Cumhurbaşkanı Gül, “Bu süreçte muhalefetle görüşür müsünüz?” sorusuna da “Ben daha önce görüştüm biliyorsunuz. Bu konuları da o zaman görüştüm, ama her konu açıklanmaz dışarı. Günü gelirse tekrar görüşülebilir, neden olmasın” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!