Kahveciler Başbakan'dan sigara açılımı istedi

Güncelleme Tarihi:

Kahveciler Başbakandan sigara açılımı istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 14:39

TÜRKİYE Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, Ankara'da sigara yasağına karşı eylem yaptı. Türkiye'nin birçok ilinden gelen kahveciler Abdi İpekçi Parkı'nda toplanarak seslerini duyurmaya çalışırken, açılan 'Sayın Başbakan sigara açılımı istiyoruz' pankartı dikkat çekti.

Haberin Devamı

KAHVECİLERİN PROTESTOSUNDAN FOTOĞRAFLAR

 

Abdi İpekçi Parkı'na sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan yaklaşık 2 bin kahvehane işletmecisi sigara yasağının yumuşatılması için eylem yaptı. 'Sayın Başbakan sigara açılımı istiyoruz', 'Dumansız hava sahasında biz açlıkla, siz ise aldığınız uçaklarla gezin', 'Sigara söndü, ocaklarda söndü', 'Tayyipsiz hava sahasına yüzde 100 destek veriyoruz' şeklinde pankartlar açan eylemciler, sigara yasağının kaldırılması yönünde sloganlar attı. Bu arada eyleme katılanların sigaralarını yakarak alanda dumanlı bir hava oluşturmaları ise dikkat çekti.

EYLEMDE GERGİNLİK

Bu arada alanda bulunan bir kaç kişi 'Açız, işyerimiz kapandı. Sigara yasaklanınca kimse kahveye gelmiyor' diye bağırarak platforma doğru yürümeleri kısa süreli gerginliğe neden oldu. Alanda bulunan görevlilerin müdahalesi sonrası bu kişiler alanın dışına çıkartıldı. Eylemde konuşan Türkiye Kahveciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, kapalı alanlarda sigara yasağı uygulamasının yumuşatılması gerektiğini belirterek, kapalı alanlarda sigara yasağının uygulamaya konulmasıyla esnaf ve sanatkârın yoğun tepkisiyle karşılaştıklarını, birçok kişinin işyerinin kapısına kilit vurduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hükümetimin sigara yasağına ilişkin kanunu kabul ederken esnaf ve sanatkârların bulunduğu durumu göz önüne almadığını kaydeden Ağaoğlu, "Esnaf ve sanatkarın temsilcisi olarak yasağın olumsuz yönlerini, esnafımızı nasıl sıkıntıya sokacağını kendilerine bizzat anlattık. Uygulamayla esnafımız iş yapamaz, borçlarını ödeyemez, evine ekmek götüremez duruma geldi. Yasağın uygulanması konusunda tartışmalar, kavgalar, yaralanma olaylarını gördük. Burada sesleniyorum çözüm yasaklamak değil, sigara içilen ve içilmeyen bölümler oluşturmaktır. Sigara içmeyen vatandaşlarımız düşünüldüğü gibi içen vatandaşlarımızın da düşünülmesi ve eşitlik ilkesi içinde hareket edilmesi, kahvehanelerde sigara içilen ve içilmeyen bölümler oluşturulmasına izin verilerek yasanın uygulanabilirliğinin sağlanmasını istiyoruz" dedi.

 

Konuşmaların ardından eylem sloganlar ve alkışlar eşliğinde olaysız dağılırken, eylemde sonra alandaki sigara izmariti çöplerinin yoğunluğu dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!