Gürsel Tekin, 3. Köprü'nün güzergahını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin, 3. Köprünün güzergahını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 12:29

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Ankara'da Başbakan Erdoğan'ın bilgisiyle hazırlandığını öne sürdüğü 3. Köprü'nün güzergahını açıkladı.Tekin, 3. Köprü'nün Tarabya ile Beykoz arasına yapılacağını iddia etti.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 3.Köprü'nün güzergahı olduğunu öne sürdüğü ve Ankara'da Başbakan'ın bilgisiyle hazırlandığını söylediği projeyi, bugün düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı. Projenin sadece İstanbul'u değil bütün Türkiye'yi ilgilendirdiğini söyleyen Tekin, 3.Köprüyle ilgili planın Ankara'da yapıldığını öne sürdü. "Sayın Topbaş'ın ' Ben İstanbul Anayasası yaptım' dediği 100 binlik planda 3.Köprü yok. Ben inanıyorum ki bundan bilgisi yok. Bizden öğrenmiş olacak" diyerek sözlerine başlayan Tekin, bu planın bir geceyarısı İstanbullular'ın önüne gelmesine, vicdanlarının el vermediğini ve bu nedenle bu açıklamayı yaptıklarını sözlerine ekledi.

 

Haberin Devamı

ARAZİLER EL DEĞİŞTİRDİ

Ankara'da hazırlanan projeye göre 3.Köprü yolunun en batıda Silivri Kınalı'dan başladığını öne süren Tekin, bölgenin orman arazisi olduğunu söyledi. Bölgedeki su havzalarının tehlike altında olduğunu iddia eden Tekin, Büyükçekmece. Çatalca ve Hadımköy bölgelerinde bir çok arazinin kısa süre önce el değiştirdiğini öne sürdü. Tekin, "Bu araziler kimlerin? Nasıl kısa sürede el değiştirdi. Eğer 30 yıldır o bölgede arazileri olan varsa onlara saygı duyarız. Ama bir yıl içerisinde bu araziler el değiştirmişse çok önemli bir kuşkudur" şeklinde konuştu.

 

Güzergahın, Bahçeşehir üzerinden Sazlıdere Havzası, Kemerburgaz, Alibeyköy havzaları ile Fatih ormanları ve Belgrad ormanlarını içine aldığını söyleyen Tekin, "İstanbul'un geriye kalmış akciğerleri ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyadır" şeklinde konuştu.

 

KÖPRÜ TARABYA OTELİYLE BEYKOZ'DAKİ M.Ü ARAZİSİ ARASINDA

Plana göre 3. Köprü'nün Avrupa yakasında Tarabya Oteli'nin üzerinden Anadolu yakasında Beykoz'daki Devlet Su İşleri arazisi ve Marmara Üniversitesi arazisini içine alan bölge arasında yapılacağını öne süren Tekin, ünlü bir işadamının villasının planlanan köprünün altında kalacağını da iddia etti.

 

Haberin Devamı

MELEN ÇAYI PROJESİ TEHLİKEDE

Köprü çıkışı bağlantı yolunun Çavuşbaşı ve Polonozköy'den geçeceğini öne süren Tekin, bu bölgedeki arazi sahiplerinin de iyi incelenmesi gerektiğini söyledi. Tekin, "Kimindir bu araziler?" diye sordu. Şile otobanının ordan Çekmeköy'e bağlanacak yolun, İstanbul'a su sağlayan Ömerli Su Havzası ve Melen suyu bağlantısını da tehlikeye atacağını söyleyen Tekin, "Ankara'da yapıldığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bilgisi dışında yapıldığı için oradaki bürokratın İstanbul'un suyuyla ilgili bilgisi yok" şeklinde konuştu.

 

ARAZİLER KİMİN

Projenin Sabiha Gökçen Havalimanı çevresini de içine aldığını iddia edin Tekin," Sabiha Gökçen Havalimanı'nın etrafındaki araziler kimindir? Ne rant sağlandı? Araziler ne zaman el değiştirdi? Akfırat dediğimiz yerde de çok önemli araziler kapatılmıştır" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Yolun Topçular'a bağlandığını söyleyen Tekin, "Projenin bir ucu Topçular, diğer ucu Silivri. İşte 3.Köprü projesi" diyerek sözlerini tamamladı.

 

BAZI BÜROKRATLAR İMZALAMADI

Açıkladığı projenin Ankara'da Ulaştırma Bakanı ve Başbakan'ın bilgisinde hazırlandığını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, bazı bürokratların bu projeye imza atmadığını, bunlar arasında Kara Yolları Genel Müdürü'nün de olduğunu söyledi. İddiaların yalanlanması halinde ellerinde başka bilgiler olduğunu ve bunları açıklayacaklarını söyleyen Tekin, İBB Başkanı Topbaş'ın 3.Köprü'ye karşı çıktığını da öne sürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!