Profesöre anne şoku

Güncelleme Tarihi:

Profesöre anne şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 10:38

Sigaranın zararlarına dikkati çekmek amacıyla “30 günde 30 maraton” adıyla Kars'tan İstanbul'a koşu başlatan Prof.Dr. Ergün Yurdadön, annesinin ölümü nedeniyle maratonu yarıda bırakmak zorunda kaldı.

BÖYLE KOŞMUŞTU

ABD'deki Dowling Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof.Dr. Yurdadön, 77 yaşındaki annesi Gülperi Yurdadön'ün bir hafta önce rahatsızlanması nedeniyle mola verdiği koşuyu, dün annesinin yaşamını yitirmesi üzerine 6 ay erteledi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinden 1 Ağustos'ta başladığı 1435 kilometrelik maratonda 472 kilometre koştuğunu ve gelen haber üzerine Ordu'da yarıda bırakmak zorunda kaldığını belirten Yurdadön, “Koşuyu bırakmayacağım ve kalan kısmı şubat ayında tamamlayacağım” dedi.
Annesini kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getiren Yurdadön, şöyle konuştu:

“Annemin rahatsızlığı nedeniyle koşuya geçici bir ara vermiştim. Ancak ölümü ve eylül ayında da ABD'de görev yaptığım üniversitede öğrenim döneminin başlayacak olması nedeniyle maratonu erteledim. Çünkü kalan mesafeyi zamanında tamamlamam mümkün değil. Ben koşuyu yarıda bırakmam. Bu bana yakışmaz. Bu benim için önemli bir projedir. Çünkü kendim için koşmuyorum. Ahlaki görev olarak görüyorum. Bunu da hep birlikte başaracağız.”

Koşuyu ABD'deki üniversitelerin yarı yıl tatilinde tamamlamayı planladığını kaydeden Yurdadön, şunları söyledi:

“Tatilde Türkiye'ye gelerek 23 Şubatta kaldığım yerden tekrar koşuyu başlatacağım. Ayrıca o dönemde buradaki okullar açılmış olacak. Dolayısıyla gençlere daha rahat mesaj vermiş olabileceğim. Ne yazık ki 10 kişiden 9'u sigara içiyor. Bu çok kötü bir tablo. İnsanları aydınlatmak gerekiyor. Çünkü ülkemin buna ihtiyacı var. Bu nedenle gençler bizim için önemli.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!