Büyükada'ya teknelerle polis taşındı

Güncelleme Tarihi:

Büyükadaya teknelerle polis taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 15:25

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, Büyükada Anadolu Kulübünde sivil toplum kurulusu temsilcileri, cemaat temsilcileri, dini liderler ve akademisyenlerle yapacağı toplantıya teknelerle getirilen Çevik Kuvvet ve Özel Tim ekipleri toplantı öncesi Büyükada da geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın Büyükada ziyaretinin fotoğrafları 

MHP Adalar ilçe teşkilatının AKP ilçe teşkilatının bulunduğu İskeleye astığı pankarta ''Kör cehalet çirkefleştirir adamı suskunluğum asaletimdendir her lafa verecek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye Mevlana, Yan tarafında da bu mısralar sözde ermeni soykırımı için özür kampanyası başlatan Kıbrıs’ı peşkeş çekmek için uğraş veren ve 1000 yıllık kardeşliğimizi yok sayıp ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan 12 kötü adama ithaf olunur. Yahya bayram MHP Adalar ilçe başkanı'' imzalı pankart güvenlik güçlerince toplatıldı.

Toplantıya davet edilen 155 kişi kimlik kontrolünden sonra kart alarak içeri alındı.

4 BAKANLA BÜYÜKADA'DA

Başbakan Tayyip Erdoğan, 4 bakanla Büyükada'ya geldi.

Haberin Devamı

EMEKLİ VATANDAŞLA KONUŞTU

Bostancı İskelesi’nden Kıyı Emniyeti’ne ait bir botla gelen Erdoğan ve beraberindekiler, bir grup vatandaşın sevgi gösterisiyle karşılandı. Buradan merdivenlerden yürüyerek Anadolu Kulübü’ne çıkan Erdoğan’a zaman zaman vatandaşlar yolunu keserek sorunlarını aktardı. Erdoğan, Fehmi Milli adlı emeklinin ’emekli maaşlarının düşüklüğünden' yakınmaları üzerine, maaşların iyi olduğu yanıtını verdi.

DİNİ CEMAAT TEMSİLCİLERİYLE YEMEKTE BULUŞTU

Türkiye’deki yabancı cemaat temsilcileri ve kanaat önderleriyle yemekte buluştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra 4 bakanla Büyükada’ya çıkarma yapan Başbakan Erdoğan, Avukat Kezban Hatemi’nin öncülüğünde Adalar Vakfı’nın ev sahipliğinde Büyükada’daki Anadolu Kulübü’nde yemekte konuştu.

Saat 14.30’da başlayan yemeğe Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu katıldı.

DEMOKRATİK AÇILIM KAVGASI VERİYORUZ

Yemeği organize eden Fener Rum Patrikhanesi’nin avukatı Kezban Hatemi ve Başbakan Erdoğan’ın açılış konuşmasını yaptığı yemeğe basın mensupları alınmadı. Yemek öncesi konuşan Erdoğan konuşmasına, "Demokratik açılım kavgası veriyoruz" diyerek başladı.

Haberin Devamı

Yemeğe İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türk Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Ermeni Cemati Lideri Baş Piskopos Aram Ateşyan, Süryani Cemaati Lideri Yusuf Çetin gibi yabancı cemaat temsilcilerinin yanı sıra işadamları İsak Alaton, Cem Hakko ve aralarında gazeteci ve yazarların da bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı. Yemekte ayrıca İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adalar’ın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu da hazır bulundu.

PATRİK BARTHOLOMEOS ERKEN AYRILDI

Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos yemekten ilk ayrlan kişi oldu. 15.30’da yemekten ayrılan Bartholomeos basın mensuplarına, "Israr etmeyin konuşmayacağım" dedi.

Haberin Devamı

ADALAR'IN SERMAYESİ İNSAN

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Adalar’da Süryani, Ermeni, Rum, Türk, Kürt herkesin birarada yaşadığını belirterek, "İnsan en büyük zenginliğimiz. Burada herkes dostluk içinde yaşıyor. Başbakanımızada bir kültür turu yaptıracağız. Aya Yorgi’yi yani Yüce Tepe’yi göstereceğiz" dedi.

MAKAM ARACI DA ADAYA GETİRİLDİ

Bu arada Başbakan Erdoğan'ın makam aracı da adaya getirildi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!